Quantcast
Channel: Bergene Holm Blogg
Viewing all 490 articles
Browse latest View live

Her er finalistene til Hytteprisen

$
0
0

Stue_1000Inspirasjonsprisjuryen fikk i år inn veldig mange flotte hytteprosjekter og de har plukket ut sine 9 favoritter som du også kan stemme på uken etter påske. Vi mener alle er verdige vinnere av Hytteprisen og 50.000 kroner, men hvem synes du bør vinne?

Som en av landets største trelastprodusenter ønsker vi å fremme god bruk av tre og ønsker gjennom Inspirasjonsprisen å premiere byggeprosjekter som er til inspirasjon for andre.

Klikk på linkene under avstemmingsruten for å lese om hvert prosjekt og se flere bilder.

FINALIST NR. 1:
IMPONERENDE RESULTAT AV ENORM ARBEIDSINNSATS
HyttaHytteeiere: Cathrine og Thomas Guldvik
Hytte i Bangdalen, Namsos

FINALIST NR. 2:
GODT SAMSPILL OG EN HARMONISK FARGEPALETT
Stua og inn mot kjokkenet
Hytteeiere: Christina og Sturla Rooth
Hytte på Haglebu, Sigdal

FINALIST NR. 3:
HYTTE MED SJARM OG PERSONLIGHET
Peis_1000
Hytteeier: Gunn Helen Gauteplass med familie
Hytte i Skurdalen, Geilo

FINALIST NR.4:
VELLYKKET FASADEENDRING GAV LYS OG LUFT
Fasade_1000
Hytteeier: Hanne Vaadal Snipen med familie
Hytte i Uvdal

FINALIST NR. 5:
FAMILIEHYTTA ER NESTEN IKKE TIL Å KJENNE IGJEN
Ut_1000
Hytteeiere: John Sigve og Marta Torbjørnsen
Hytte i Etne

FINALIST NR. 6:
GAPAHUKEN SOM BLE DEN NYE FAVORITTSTUA
Hytteeier: Knut Carlsen med familie
Hytte i Hessdalen, Sør­-Trøndelag

FINALIST NR. 7:
MIKROHYTTER I MATERIALER FRA EGEN SKOG

Micro_1000Hytteeier: Per Inge Isaksen
Hytte i Kragerø

FINALIST NR. 8:
BEVISSTE VALG SKAPTE HYTTEDRØMMEN

Stue2Hytteeier: Siv Heidi Eikemo Stavik med familie
Hytte i Gjesdal kommune i Rogaland

FINALIST NR. 9:
FINE LINJER OG HELHETLIG MATERIALBRUK

image72Hytteeier: Tove Mette Aufles med familie
Hytte i Flatanger

STEM FREM ÅRETS VINNER

Uken etter påske kan du stemme på din favoritt til å vinne Hytteprisen 2016. Avstemmingen avsluttes fredag 21. april kl 12.00.

Vinner offentliggjøres på Hyttemagasinets nettside og på våre blogger helgen etter påske. Senest mandag 24.april

VINN PREMIER DU OGSÅ!

På Hyttemagasinets og våre Facebooksider vil det i hele uken etter påske trekkes en daglig vinner  av abonnement og andre premier.

I ukene fremover kan du glede deg over mange fine hyttebilder på vår Instagramkonto.

 Angående avstemningen:

– Det er en stemme pr person.
– Avstemningen løper frem til fredag 21. april kl 12.00
– Resultatet er skjult frem til vinner er kåret.

Det er kun lov å gi en stemme pr IP-adresse. Vi går igjennom lister over alle stemmer og om noen har klart å stemme flere ganger blir disse fjernet før endelig opptelling.
Fagjuryen har fått 100 stemmer hver som de har fordelt på kandidatene, disse stemmene legges sammen med folkets stemmer.


Finalister til Uteromsprisen

$
0
0

2016_Vinner uteromsprisen_smalt_1000Uteromsprisen deles hvert år ut til spennende uterom i tre. Bildet over er fra fjorårets vinner av Uteromsprisen.
Vinneren av Uteromsprisen får 50.000 kroner, plakett og egen reportasje på hage.no
I kategorien for uterom ser fagjuryen etter gode uterom der tre er benyttet på en gjennomført og god måte, det spiller ingen rolle om det er en utestue, terrasse eller pergola, eller om terrassen er liten eller stor.
I år er det 8. året vi deler ut Inspirasjonsprisen for å hedre de som bygger med tre og her kan du se alle de flotte finalistene til prisen for uterom. I år kårer vi for første gang prisen i samarbeid med bygg.no og hage.no og du kan stemme helt nederst i innlegget eller på terrassebloggen.

Brukte trebåtbyggekompetanse for å lage utestue
Finalist 1: Annette og Ivar HesselbergHB_1000Eneboligen fra 1960 har sjøutsikt, men beliggenheten gjør eiendommen utsatt for vind. Da huseierne ønsket å bruke uteområdet på en mer aktiv måte bestemte de seg for å bygge et mer beskyttet uterom. Utestuen har gitt familien en etterlengtet uteplass uansett vær. Veggene er kledd med panelet Bekkeblå. Fagjuryen fremhever valget av materialene, som gir et lunt og stilfullt interiør, og at flere detaljer i prosjektet viser både god trefaglig kunnskap og kreativitet.

Se flere bilder og les mer

Totalforvandlet uterommet med betong og tre
Finalist 2: Else LundHage_finalist_etter_1000Utearealene rundt huset fra 1977 trengte oppgradering. Else og familien har gjort et solid grunnarbeid med drenering og god planlegging og har forvandlet hagen til det ugjenkjennelige. Rsultatet er nye usjenerte sitteplasser og lagringsplasser i stram design, som passer godt til huset og eiendommen.
Materialkombinasjonen og den grundige opparbeidelsen, samt tilpassingen til tomten, fikk rosende omtale fra fagjuryen.

Se flere bilder og les mer

Terrasseidé ble til helårs utestue
Finalist 3: Hans Petter Stensby og Sadije SylejmaniStensby_etter_1000En gammelt vedbod/uthus stod på plassen der den nye utestua i dag står, perfekt plassert i forhold til  ettermiddagssola. Den opprinnelige planen var en enkel og uisolert overbygd terrasse, men så ballet det på seg når paret begynte å se på måter og skjerme og utnytte utesesongen til det maksimale.

Utestua matcher det 100 år gamle huset og skaper et fint tun på eiendommen, noe juryen påpekte at mange som bygger utestue ofte ikke vektlegger nok i plasseringen.

Se flere bilder og les mer

Fra hundegård til ”luftig kjellerstue”
Finalist 4: Job ter HorstHorst_etterJob har forvandlet en tidligere hundegård til en solid og lun uteplass med peis og mange muligheter. Ofte bygges uteplasser opp fra terrenget eller legges i høyde med hagen. Denne uteplassen er bygget ned slik at man sitter i høyde med terrenget. Juryen kommenterte at dette er en litt unorsk, men likevel spennende løsning.
Det er et solid utført arbeid med takforlenging og konstruksjon.

Se flere bilder og les mer

Stemningsfull og flott utestue
Finalist 5: Madeleine HolhjemHolhjem_inne_1000Et sjeldent flott tak og utmerket håndtverk, var fagjuryens kommentarer til denne utestuen. Prosjektet viser gjennomtenkt bruk av tre både ut- og innvendig, og har mange forseggjorte detaljer i dragere, fotklosser og listverk. Det luftige taket med effektpanelet Trollhvit skaper en spesiell stemning i rommet, som nok gjør denne utestuen like populær uansett årstid.

Se flere bilder og les mer

Pergola til helårsbruk
Finalist 6: Marte Næss og Ole André SivertsenPergola2_etter_1000Etter å ha bodd seg inn i både hus og hage, fant finalistparet ut at de ville utnytte plassen der kveldssola sto lengst bedre. Uten stor snekkererfaring bygget de en solid pergola av impregnert konstruksjonsvirke og plantet hurtigvoksende planter, som humle, klematis og kaprifol, langs treverket for å få grønne vegger. Med tak og varmelamper inni pergolaen kan familien nyte norske sensommmerkvelder og fine vinterdager med grilling på bålfat.

Se flere bilder og les mer

Parkeringsplass ble til en oase
Finalist 7: Stian Moy HolmeslandMoi_etter_1000En åpen plass med belegningsstein viste seg å bli til alt familien ønsket seg for å kunne være mer sammen ute. Det omfangsrike prosjektet består av basseng, platting, utestue og en skjermet krok med direkte tilgang inn til et utekjøkken i garasjen. Her er det lagt vekt på detaljer og brukervennlighet. Uterommet har blitt en samlingsplass for familien og besøkende. Fagjuryen er imponert over både arbeidsinnsats og den store transformasjonen.

Se flere bilder og les mer

Småbruk med et uterom av de sjeldne
Finalist 8 Øystein PerskaasPerskaas_etter_1000Det er lett å forstå at familien Perskaas er strålende fornøyd med sin nye uteplass. Det omfattende prosjektet har gjort gården og eiendommen til et sommerparadis med svømmebasseng, stor terrasse og utestue. At familien har tenkt ulike soner til ulik bruk, og tilpasset elementene til huset fra 1900 ved at de har benyttet med samme kledning på levegger og utestue, var noe fagjuryen trakk frem som svært positivt.  At dette før var en skåning med plen og grus på et småbruk i Telemark er det ikke lett å forestille seg.

Se flere bilder og les mer

Smart og idyllisk løsning i en vakker renessansehage
Finalist 9: Thormod HansenHansen_etter_1000En sliten og falleferdig utebod med utedo har i dette prosjektet blitt forvandlet til et idyllisk og sjarmerende uterom. For å skape denne plassen har Thormod skiftet kledning på mesteparten av boden, fjernet to vegger og byttet ut deler av reisverk og bjelkelag. To gamle dører skjermer for vinden fra syd og mens det er åpent mot vest for kveldsolen. Kreativ bruk av en eksisterende bod gjør dette til et inspirerende prosjekt, mente juryen.

Se flere bilder og les mer

STEM FREM DIN FAVORITT!

Se flere bilder og lese mer om alle finalistene på hage.no og terrasseblogg.bergeneholm.no

Vil du søke Uteromsprisen?

Søknadsfrist er i 1. desember hvert år2016_Vinner uteromsprisen_levegg

Her finner du søknadsskjema og kriterier 

Bygg et insektshotell i tre

$
0
0

insekthotell_helHar du drømt om å eie og drive et hotell?
Det trengs kun en liten skogstur, noen plankerester og verktøy til å skru eller spikre – og vips så er du blitt Hotelldirektør.
Et insektshotell er et perfekt prosjekt å starte med hvis du skal bygge noe i tre sammen med barn eller vil friske opp egne kunnskaper fra sløyden.
Du kan gjerne bruke andre dimensjoner enn det som er tegnet her, og rund gjerne av/tilpass  målene etter de materialene du velger.

Klikk på bildet for større versjon

insekthotell_oppdeltSlik gjør du det:

  • Skru eller spikre delene i treverk sammen. Her kan rester av konstruksjonsvirke , kledningsbord osv benyttes. Du velger selv hvordan du deler inn «hotellet».
  • Ta en tur i skogen og finn ting du kan fylle rommene med og evt. dekorere hotellet med. Du kan bruke mose, kongler, pinner og bark. Store pinner kan det med fordel borres noen hull i. Du kan også fylle et rom med 48×98 som du på forhånd har borret mange hull (hotellværelser) i.
  • Fyll alle rommene godt opp, og sett gjerne på netting slik at inventaret i hotellromme ikke faller ut.
  • Hotellet kan nå males og dekoreres slik du ønsker. På bildet under er det laget «vindskier» og tretak av kvister og greiner.

HotellTips: Noen planter har stive stengler med hulrom. Når planta er tørr, kan disse brukes. Bambus er også hul og fin.

Hotellet kan plasseres nær sagt hvor som helst og insektene kan innlosjere seg selv.

Lykke til!

Mer inspirasjon til å bygge med barn kan du finne her.

 

Barnas Trepris –årets finalister!

$
0
0

Barnas Trepris 2015_015

I kategorien Barnas Trepris er vi på jakt etter kreative byggeprosjekter bygget av, med eller for barn.
Tre skal naturligvis utgjøre hovedelementet i det som bygges. Premien er på 10.000 kr og deles ut av «sjefen over alle sjefer» Asgeir Borgemoen.
Fagjuryen i Bergene Holm Inspirasjonspris har  i år valgt ut helt ulike og unike prosjekter i konkurransen om Barnas Trepris 2016.

Fagjuryen har etter grundig gjennomgang av søknader og bildemateriell plukket ut følgende 9 finalister (i tilfeldig rekkefølge) som de mener alle har høy inspirasjonsfaktor.

HER ER ÅRETS FINALISTER:HovedFinalist nr. 1: Alvilde Wiig fra Grimstad
Kreativ dragelandsby – Hus og møbler snekret av avkapp

HovedFinalist nr. 2: Marius Svanevik Markussen fra Eydehavn
Eventyrlig prinsesseseng med hems og balkong

HovedbildeFinalist nr 4: Truls Sørensen fra Hasselvika
Ekte trehytte i impregnerte materialer

HovedFinalist nr. 4: Mie Louise og Torjus Døsen fra Os utenfor Bergen
Multifunksjonell og skulpturell lekehytte i to etasjer

HovedFinalist nr. 4: Dennis Haukebø fra Algarheim
Solid og røff trehytte

HovedFinalist nr. 7: Sverre Moi Homesland fra Søgne
Sjarmerende egenbygget lenestol

HovedFinalist nr. 8: Robert Lunde fra Skien
Klassisk, detaljert og flott lekestue

HovedFinalist nr. 9: Trude Meisal fra Eydehavn
Spennende utvidelse av huskestativ

Hva synes du om årets finalister?

Det er ikke lett å være jury når spennvidden både er stor i omfang på prosjektene og i hvem som gjennomfører det.
Endelig vinner vil bli kåret mandag 8. mai. Senere i sommer vil det selvfølgelig komme innlegg om flere av de inspirerende prosjektene i Barnas Trepris.

Har du bygget noe for eller med barn?
Her kan du lese mer, se søknadskriterer og finne søknadsskjema

Bildegalleri: Vinner av Barnas Trepris 2016 «Christiania i vestlandsk jungel»

$
0
0

HovedÅrets vinner er utvilsomt et byggverk man blir glad og nysgjerrig av!
Hytta er et far/datter prosjekt,  og begge parter hadde mange ideer og krav å ta hensyn til. Far ville ha en dansk redskapsbod/fangsthytte, og datter ville ha en hytte med strøm, wifi og zipline. Wifi var uaktuelt i Torjus sitt konsept, så de landet på en hytte med ovn, zipline og innlagt strøm. I tillegg la de inn et hint av stavkirke (i en ti årings fargekombo). Montere Match FasadeSå det hele endte opp som et…tja… Christiania i vestlandsk jungel.Hus og vedRosa karmerTorjus og Mie Louise synes i alle fall at det er en hytte som får deg i godt humør! Det sier Inspirasjonsprisjuryen seg helt enige i!Fundament Bygge Sykkel ReisverkFar og datterEtter et lite år med oppsamling av materialer (noen av naboens gamle vinduer og diverse kupp på finn.no ”gis bort”) var de klare til å gå i gang med årets prosjekt. Noe av det flotteste de samlet inn var en jøtul 103, ovnen som er den ultimate fangsthytteovnen! Da hadde de både kjøkken og peis i ett!TerrasseHytten ble bestemt bygget oppå en liten bekk for å få litt ”feng zui feeling”. Det var ikke alle som var like fornøyd med det i familien, siden bekken nå ikke er synlig fra huset lenger.
-”Men tenk hvor fint det vil se ut fra hytten” var argumentet til Mie Louise og Torjus, og det holdt!FunkisHytta er kledd utvendig Dobbelfals Tett 19x 148 impregnert.Kledning Innvendig er hytta bygget med 48×98 konstruksjonsvirke og i platet med osb-plater. Terrassen er bygget i impregnerte terrassebord og Mie er blitt en kløpper til å skru.SkruOverbyggDe laget en vegg de kan sveive opp som et tak over terrassen, hvis det skulle komme noen dråper (som det ofte gjør i nærheten av Bergen). Denne ble kledd med bølgeblikk.Rosa karmer Det er også en skyvedør som går inn mellom kledningen og vindsperre og ut til terrassen på siden. Her sto et flott skjevt tre under hele byggeprosessen, med en grein som har vært til stor irritasjon. Likevel ville de ikke skjære den bort, siden poenget var at det skal føles litt som om man er i jungelen, over tretoppene når man står på avsatsen til ziplinen.
Mie har overnattet med venninner i hytta. De har fått sofa, og luke som man dekker til trappehullet med.Inne

Torjus skiver i sin søknad:
-PS: Det er ikke tatt bilder inne i 2.etg, siden den etasjen er forbudt for voksne. Det må man respektere!

Vi håper vi allikevel får tatt en sniktitt når vi kommer til premieutdeling i sommer. Asgeir, beskytter av Barnas Trepris er i alle fall veldig nysgjerrig:)

Har du bygget noe for eller med barn?
Her kan du lese mer, se søknadskriterer og finne søknadsskjema

Følg oss gjerne på Facebook og Instagram for daglige oppdateringer!

Vinner(e) Barnas Trepris!

$
0
0

Barnas TreprisHva gjør man når Inspirasjonsprisjuryen ikke klarer å bli enige om topp 3, og noen av søknadene er så gode at de vurderes som Beste Søknad?
– Jo, da er det juryleder må skjære igjennom og finne en løsning alle skal kunne leve videre med.
Så alvorlig tas nemlig juryarbeidet til Inspirasjonsprisen:)

La oss avsløre vinnerprosjektet først. 10.000 kroner og plakett med vinner av Barnas Trepris 2016 deles i år ut til:

Mie Louise og Torjus Døsen
Hele huset

Juryen var helt samstemte i at dette prosjektet har så stor inspirasjonsfaktor at det ville være rart om det ikke vant. Formspråk og fargebruken er det første man legger merke til, men det som kanskje imponerer mest er bruksmulighetene og materialene, som viser spennende og god trebruk.

Det betyr at det for første gang i historien deles ut pris til en tidligere vinner. Torjus vant i fjor Åpen Klasse med et spennende Ole Bull inspirert byggverk med løkkuppel, og han var da tydelig på at han skulle søke igjen – for ideene hans var det mange av. Det takker vi og inspirasjonsprisjuryen for! FargerDen fargerike stavfasaden har datteren valgt ut farger og malt, og hun har også både skrudd terrassebord og snekret sammen med pappa, Torjus. Vi har laget et innlegg med mange bilder fra dette kreative prosjektet som du kan se her.SkruVi tror og håper at alle finalistene og alle som har søkt uansett føler seg som vinnere, men siden juryen var så sprikende i hva de i år ønsket å premiere , og alle former for diskusjon og avstemming endte med dødt løp, er det i år ikke bare vinneren som får premie…

Juryen puttet de 5.000 kronene som enkelte år deles ut til beste søknad inn i potten, og la på ytterligere 2.500 kroner slik at ytteligere 3 finalister i denne klassen blir premiert.

Delt andreplass/ Beste Søknad blir det derfor til følgende TRE prosjekter:HovedAlvilde Wiig

Alvilde har gjort sandkassa om til dragelandsbyen Borkøy og snekret hus og møbler av avkapp.
Juryen ble svært begeistret og fasinert av verdenen den fantasifulle 12-åringen fra Grimstad har snekret av plankerester. Hun har laget mange scener fra serien om vikingene på Borkøy (Historien om Borkøy, vikingene som bor der og dragene de lærer å bli venner med, er basert på filmene «Dragons 1 og 2» av DreamWorks.), og vi lover å dele et eget innlegg om dette unike prosjektet inspirert av drager i løpet av sommeren.Samlet rundt baalet

Marius Svanevik Markussen
Hoved

Den detaljerte og flotte prinsessesenga har alt ei lita jente kan ønske seg, og med hems og balkong så fyller den også defintitivt begrepet «mere til».  Juryen var meget imponerte over dette prosjektet med flott panel og vakkert listverk. Selv om bruksårene kan være noe begrenset i et slikt prosjekt, så vil den heldige prinsessa til Marius garantert minnes denne senga resten av livet!Hule

Sverre Moi Homesland

Hoved

Det er få ting som sjarmerer mer enn når relativt små barn har får utfolde seg med hammer, sag og restematerialer, og kommer opp med et resultat som denne lenestolen. BaksideMed impregnerte materialer vil denne stolen fint kunne stå på terrassen i åresvis ( selv om nok Sverre da har vokst ut av den).

De tre så helt ulike prosjektene får 2.500 kroner hver i premie.

Det er ofte jevnt når flere av kategoriene til Inspirasjonsprisen kåres – og som alltid er det inspirasjonsfaktor som vektlegges høyest. I denne kategorien er det likevel ekstra vanskelig ettersom inspirasjon er et så vidt begrep og det er forskjell på hva barn som bygger alene og voksne som bygger for barn kan få til. Det tilhører sjeldenhetene at juryen deler juryen opp premien.
I år skulle juryen egentlig gjort alle finalistene til vinnere, da det var så varierte og flotte bidrag med masse inspirasjonsfaktor.

Hva synes du om årets finalister?

Vi gleder oss til å dele bilder og historier fra alle de 9 «vinnerne» som årets finalister på mange måter er utover sommeren og høsten.

Vi er svært takknemlig for alle de flotte søknadene vi får og for at vi kan dele både bilder og tanker til et større publikum slik at andre kan la seg inspirere. Og når dere bygger noe i tre –  for eller med barn – håper vi dere søke Inspirasjonsprisen!

Har du bygget noe for eller med barn?
Her kan du lese mer, se søknadskriterer og finne søknadsskjema

Følg oss gjerne på Facebook og Instagram for daglige oppdateringer!

Finalister Åpen Klasse

$
0
0

Mange-nivåer_468Åpen Klasse er en morsom kategori som alltid overrasker! Et av prosjektene vinner plakett og 10.000 kroner.
I Åpen Klasse har det vært mange ulike vinnere. Her har både båt, brygge, trapp og drivhus vunnet tidligere år, så spennvidden er utvilsomt stor. Her kan du se en oversikt.

Fagjuryen til Bergene Holm Inspirasjonspris vurderer hvert prosjekt med bakgrunn i de kriterier som gjelder, og aller høyest er det inspirasjonsfaktor som vektes.

Her er årets finalister i kategorien Åpen Klasse i tilfeldig rekkefølge:

#1:Hege Inderberg
Praktisk utekjøkken og bryggeUtekjoekkenj

#2:Tor Kristian Hansen
Solid traktorhenger i impregnert konstruksjonsvirkeHenger

#3:Janne Lundtveit Askland
Vakkert, plassbygget kjøkken på hytteKjoekken

#4:Therese og Gisle Keiseraas
Pergola, plantekasser og elementer til uterommetPergola

#5:Mats Letnes
Sengegavl med fine detaljer laget av listverkSengegavl

#6:Laila Iren Dakshaug
Sjarmerende drivhus med liggende kledningDrivhus

#7:Bjørn Rune Markhus
Skulpturell bro i heltre bygget av studenterBroen_1000

#8:Kathrine Hugholt
Rekkverk og utemøbler av treBordavtogamlekasser_eksterispris

#9:Arvid Amundsen
Stor overbygget uteplass med badestampScene

I kategorien Åpen Klasse kan man søke med det aller meste som er bygget i tre, og ellers plasseres prosjekter som av ulike årsaker havner utenfor våre hovedkategorier.

Hvem som vinner prisen for Åpen Klasse 2016 og 10.000 kr har juryen allerede avgjort og vinneren offentliggjøres mandag 15.mai. 

Vi lover uansett å vise mer av disse flotte finalistene senere i sommer.
Det er alltid gøy å se om juryen tenker likt som deg – bli med på vår uhøytidlige avstemmingskonkurranse frem til vinneren offentliggjøres:

Delta i vår uoffisielle avstemming

Vi lover å sende en hyggelig overraskelse til den mest flest stemmer:)

Har du bygget noe fint og praktisk eller kreativt og annerledes med tre inne eller ute?

Da håper vi at du søker Inspirasjonsprisen 2016!
( Prosjektet skal være helt ferdig og du kan søke 2 år etter at det er avsluttet)

Miniatyrbro vant Åpen Klasse

$
0
0

Broen_1000Prisen i Åpen Klasse går i år til Bjørn Rune Markhus.
Søknader der man har bygget noe som ikke naturlig hører hjemme i en av de andre kategoriene samles under Åpen klasse. Premien i denne kategorien er kr 10.000.

Årets vinner viser inspirerende trebruk og pågangsmot.

Brokommunen Austrheim har fått en skulpturbro i sin sentrumsparkpark som gir innbyggere og besøkende et samlingpunkt og en spennende visuell konstruksjon. Initiativtaker og byggmester Bjørn Rune Markhus fikk med seg bygg- og anleggslinjen på videregående til å lage den spenstige trebroen som bygger videre på kommunens identitet.

Fagjuryens begrunnelse:

Fagjuryen syntes dette prosjektet var veldig spennende ettersom det tester grensene for hva trematerialet kan, og hvor tynne dimensjoner som kan benyttes.
Særlig jurymedlem Frank Ivar (leder i Byggmesterforbundet) syntes denne historien og håndverket imponerte, og prosjektet viser hvor mange muligheter det er med tre.

Både ute- og hyttekjøkkenet var også sterke kandidater i årets Åpen Klasse, og håndverket i å lage den plassbygde innredningen på hytta til Janne Lundtveit Moe gjorde prosjektet til en enstemming 2.plass i denne kategorien. HytteAsgeir Borgemoen hadde traktorhengeren til Tor Kristian Hansen som sin favoritt, og hele juryen syntes at restaureringsjobben var gjort på en svært flott måte, og bør være et eksempel til etterfølgelse.Henger -I dag blir ofte ting kastet og vraket alt for tidlig. Dette viser jo også hvor solid treverk er, argumenterte Asgeir. Konklusjonen ble at traktorhengeren blir hedret med 3. plass.

Men, tilbake til vinneren av Åpen Klasse og historien bak miniatyrbroen:Bro

I november 2014 plasserte Kunst og Designhøyskolen i Bergen en eksperimentell bro mellom Bryggen og Zakariasbryggen. Brokonstruksjonen med navnet» The Brigde»spenner 24 meter og er 8,5 meter høy og vakte stor oppmerksomhet i sentrum av Bergen.

Den spennende strukturen som var skapt av tre i sin helhet av førsteårsstudentene på KHiB begeistret Bjørn Rune Markhus såpass at han ville flytte den til sin hjemkommune, og bygge en egen miniatyr. Etter kontakt og samtaler med professor Petter Bergerud og ordfører Per Lerøy i Austrheim kommune ble det bestemt at «The Brigde» skulle flyttes til Kystlandsbyen i Austrheim kommune. Her skal broen bli plassert mellom en holme og havna i Kystlandsbyen. ByggeHan tok videre initiativet til et fellesprosjekt med kommunen, Austrheim Videregående skoles bygg- og anlegglinje og Kunsthuset Austrheim med mål om lage et kopi av «The Bridge» i den nye sentrumsparken.Teamarbeid Målet ser dere her, og vi gleder oss stort til å besøke Bjørn Rune og bygg- og anleggsklassen som bygget miniatyren. PlasseringAustrheim har faktisk hele 14 broer som som knytter øykommunen sammen, og symbolet på broer er gjenspeilet i kommunevåpenet.

Om broen som inspirerte:

modellHvert år har Kunst- og designhøgskolen i Bergen prosjekter der treet testes ut konstruktivt, strukturelt og visuelt. Førsteårsstudenter ved Møbeldesign og interiørarkitektur blir utfordret til å lage en spennende struktur som skal sette fokus på kvaliteter og inspirere til økt bruk av tre i ulike sammenhenger.

«The Bridge» er en brokonstruksjon som baserer seg på å bruke så tynne og lette materialer som mulig. Broen er 24 meter lang og er 8,5 meter høy.
Den er satt sammen av cirka seks kilometer med trevirke og veier 4,5 tonn.
I broens lengdesnitt er 82 bladformede enheter av laminert 52 x 68 mm lekter i gran satt sammen i en bue.
Enhetene er høyest på midten der belastningen er størst. Bueformen representerer et sterkere formforløp enn om broen hadde vært rett. Under er det strukket en 5 mm wire som tar strekkrefter. Disse danner sammen med de bladformede elementene en fagverksdrager på hver side. Over er det også montert en 5 mm wire som skal virke ved ujevn belastning.  Broen er bredest på landsidene og smal på midten for å gi en stabilitet. Med et buet plan og et buet snitt får hele konstruksjonen en dobbelkrum hovedform som gir en samlende styrke.

Utekjøkkenet til Hege Inderberg vant soleklart den uoffisielle avstemmingen vi hadde på bloggen og vi lover å sende familien en liten overraskelse og gleder oss til å vise deg flere bilder:)


Finalistene til Eksteriørprisen

$
0
0

Sperrene-er-montert_1000

I kategorien Eksteriør er vi på jakt etter gjennomført bruk av tre i alle typer private bygg, hus og hytter. Tilbygg og ombygging av hus godt tilpasset eksisterende bygg konkurrerer også i denne kategorien. Premien er på 50.000 kr og vinneren kåres av en fagjury som er satt sammen av fagfolk som på ulike måter representerer byggenæringen.

Årets siste finalister kan man nesten miste motet av… Det er lagt så mye tid, penger og innsats i de flotte finalistene i kategorien for Eksteriør at fagjuryen har hatt en krevende jobb med å vurdere de ulike prosjektene – som alle fint kunne blitt årets vinner. Her er det massevis av inspirasjon!
Juryen har valgt 9 flotte kandidater til Eksteriørprisen og endelig vinner kåres mandag 12. juni.
Her er de 9 finalistene i tilfeldig rekkefølge:

Finalist 1

Andreas Mørck og familien fra Nittedal har lagt kvalitet i hvert spikerslag.

Hele husetFamilien ønsket seg et klassisk og solid hus med kvalitetsfølelse i materialer og arbeid. Utgangspunktet var et hus bygget på 60-tallet med stående tømmermannspanel og lav takvinkel. ByggingDe valgte å gi huset ny kledning av typen Barokk med bred overligger og detaljert vindusomramning. Inspirasjonen hentet de fra gamle hus i Osloområdet og materialene handlet de på Maxbo Nittedal.FasadeJuryen synes prosjektet er svært godt gjennomført både i detaljer og helhet. Farge og kledningsvalg står i stil og den gjennomtenkte materialbruken blir prikken over ién.

Finalist 2

Erlend Skrove har bygget nytt hus på en fantastisk tomt.Liggende og staaendeHuset er på ca. 300 m2 BTA over to plan, og er plassert ytterst på kanten av fjellet sør for Steinkjer sentrum i et nyetablert byggefelt. UtsiktPå moderne hus i funkis-stil velger mange puss eller platefasade, men familien i Steinkjær er veldig glade for at de valgte trekledning. På den utkragede delen av huset er det stående dobbelfalset kledning med spor. Uttrykket bryter med limtreet i den brune delen av huset, og skaper en fin kontrast. Kledningsbordene er kjøpt gjennom XL-BYGG Gunnar T. Strøm og ble levert ferdig grunnet, og vil snart bli malt i en grålig nyanse.FasadeFagjuryen er alltid noe bekymret for hustrenden der det bygges uten takutspring og vannbrett som beskytter husfasadene for vær og klimapåkjenning. Likevel synes juryen at dette nybygget utvilsomt er flott og viser kombinasjonen av tre, glass og stein på en spennende måte.

Finalist 3

Kari-Anne Hoel og familien på Blaker har bygget et stort bryggerhus til stor glede for liten og stor.  KledningOpprinnelig sto det et gammelt bryggerhus der det nye nå står, med det i en slik forfatning at det måtte rives for flere år siden. Med stående kledning av typen Perlestaff kjøpt på Maxbo Sørumsand passer bryggerhuset godt til hovedhuset på gården.ByggeGården har nå fått det fine tunet de ønsket seg.GaardenFagjuryen valgte å flytte dette prosjektet fra Uteromsprisen til Eksteriørprisen. Bryggerhuset er av like god standard som en enebolig og det gir et løft til hele gården. Selv om glassveggene gjør bygget noe mer moderne gjør kledning, vinduer og takvinkler at det innordner seg godt til den øvrige bebyggelsen.

Finalist 4

Familien Andøl fra Vollen utenfor Oslo har snart brukt 20 år på å restaurere og bygge sitt drømmehjem. FasadeHuset er fra 1905 og var opprinnelig et forsamlingshus. SalgsoppgaveHuset var brunbeiset, hadde brønnvann og snurredass i et tilbygg da de kjøpte det, og ombyggingen har gått i faser. Mesteparten av materialene er kjøpt på Montér i Slemmestad og Thaugland byggvare.
Hovedmålet med å få gjennomgående lys tvers igjennom huset har de med de mange vakre vindusløsningene lyktes med.FremsideJuryen lot seg umiddelbart sjarmere og imponere av dette huset og familien som har vist en tålmodighet og innsatsvilje i å skape et drømmehjem. Tiril og familien var også en av finalistene til Interiørprisen og det viser hvor helhetlig dette hjemmet er bygget opp. Detaljer og kledning står i harmoni med de mange vindusflatene og de nette proposjonene på det ellers store bygget.

Finalist 5

Christian Eftedal og hans familie i Larvik har også transformert et falleferdig hus til det ugjenkjennelige.HeleFamilien så potensialet og har klart å skape deres egen drømmebolig i Sveitserhus-stilen ved å total ombygging av et dødsbo.
UtgangspunktDe har bygget på med totalt 60m2, endret takkonstruksjonen og bygget ny kvist. Detaljene har de selv tegnet og laget med utgangspunkt i spølene på verandaen. 
BalkongHuset har blitt akkurat det de drømte om.
Fagjuryen synes dette prosjektet viser mye av det samme som flere av årets andre finalister; et imponerende pågangsmot og arbeidsinnsats. Dette huset har tydelig lest seg opp på stilhistorie og følger en symmetrisk grunnplan (ofte var en korsplan med veranda på midten), men terrassen bryter symmetrien slik som Sveitserstilen også etterhvert ble asymmetrisk. Her er alt «gjort etter boka», med Sveitserkledning og prydverk satt inn under takkantene, rundt vinduene og i bånd på fasadene.

Finalist 6

Ida Fjelnsetnes Haavaldsen og hennes samboer fra Sandefjord har egenhendig restaurert sitt hus.NyttAlt måtte gjøres, fra drenering og tak- og kledningsbytte til oppussing av alle rom inne. Det unge paret på 23 og 25 år fikk også en sønn midt oppi byggekaoset og det var ikke alle som hadde trua på at de ville klare dette selv. Alt uten om elektrisk og VVS, har de gjort selv. KledningByggematerialene er kjøpt på Optimera/Montér i Sandefjord og det er litt av en forskjell på ny Dobbelfalset kledning og den gamle! FoerJuryen synes dette prosjektet viser at det meste er mulig, og at dagens generasjon unge ikke nødvendigvis bare er «dessertgenerasjonen» som har mistet mye av evnen og viljen til å arbeide mye og klare ting selv. Ida og samboeren beviser at det fremdeles er mulig å bygge sitt eget flotte nye hjem!

Finalist 7

Dag Trygve Enden og Cathrine Hothedal på Kaupang har et skapt et unikt hjem på historisk grunn.Sort og hvittDeres idylliske trehus i tradisjonell sørlandsstil var for lite og hadde upraktisk planløsning, men lå på en flott tomt med nydelig utsikt. Fra hagenSiden Kaupang er Norges første handelssted og av høy historisk verdi var tomten omfattet av kulturminneloven. På grunn av de strenge reguleringene har det vært en tidkrevende prosess, og det tok tre år fra de engasjerte arkitekt og gikk i dialog med vernemyndighetene, til prosjektet var realisert. Under oppstart av prosjektet ble det åpenbart at det var mye spor etter vikingtiden i grunnen, som resulterte i en  arkeologisk utgraving. Vi lover å fortelle mer om den spennende prosessen i et senere innlegg.Rod dorDet nye huset er funksjonelt og godt integrert med det opprinnelige huset, selv om de arkitektonisk er helt ulike. Tilbygget har en stram Dobbelfals Tett kledning fra Carlsen Fritzøe Stavern (via Byggmester Holhjem og Lindhjem), mens den eldre delen har fått ny Utvendig rustikk kledning.

Fagjuryen synes familien på en spennende måte har klart å kombinere det opprinnelige husets tradisjonelle stil med et tilbygg med moderne uttrykk. Plassering på tomten, utforming, farge og materialbruk skaper en spennende kontrast som trigger nyskjerrigheten. Det er mange som trenger større plass og ønsker seg mer lys og luft i gamle hus og dette viser at tilbygg og ombygging kan løses på mange måter.

Finalist 8

Åse og Bjørn Nes Kvande har selv tegnet sitt drømmehus rett ved Stangvikfjorden. HeleDet var viktig for paret at huset ble liggende fint i terrenget og at naturen ble bevart. Huset var innflyttingsklart sommeren 2016. Hvert et vindu og hver krok er nøye planlagt og huset og uteområdet nærmest går i ett. KledningParet har valgt en royalimpregnert liggende kledning av typen dobbelfals med spor og stående Dobbelsfals Tett kjøpt gjennom Byggmakker Surnadal.
TurkisFagjuryen mistet nesten pusten av beliggenheten på denne boligen og forstår godt at de har satt inn store vindusflater mot fjorden. Den spenstige turkise fargen står godt til kledningen og juryen berømmer valget om å gi huset et beskjedent takutspring på deler av fasaden da det på Vestlandet kan være tøffe værforhold med mye nedbør. Kombinasjonen og stående og liggende kledning gir også fasaden liv og subtil variasjon som kler det moderne utrykket.

Finalist 9

Tollbodgaten 6 sameie v/Sverre Andersen har restaurert det flotte hjørnebygget i sjarmerende Stavern.Ny fasade mot kryssFra å fremstå som en noe sliten bygård fremstår bygget i dag som en perle med vakre detaljer og solid helhetsinntrykk.
Bakgaard_foerDet var noen kilometer med kledningsbord i Utvendig rustikk som måtte erstattes for å gi bygget den vakre fasaden den i dag igjen har. Materialene har de kjøpt gjennom Carlsen Fritzøe Stavern.
Glassparti

Fagjuryen er svært glad i at vakre store trebygninger bevares og her er restaureringen utført med glans.

Hvilke prosjekter har fagjuryen valgt til Topp 3?

Vi bøyer oss i støvet av beundring for hva disse parene, familiene og sameiet i Stavern har fått til, og gratulerer med finaleplass! Hva synes dere om finalistene?

I denne kategorien er det kun fagjuryen som avgjør – de har allerede valgt sine 3 favoritter og titter du innom bloggen senere i uken kan du se hvilke:)

Topp 3 finalist Eksteriørprisen : Dag Trygve Enden og Cathrine Hothedal

$
0
0

Sort og hvittEksteriørprisen skaper alltid debatt og stor diskusjon i fagjuryen. Dette topp 3 -prosjektet var årets mest kontroversielle kandidat, og satte juryens følelser i sving. Mens Dagny mente kontrasten var hard og dramatisk, syntes juryens arkitekt at dette var noe av det mest spennende bruken av formspråk og tre de hadde sett på lenge.Fra hagenDet som er helt sikkert er at Dag Trygve Enden og Cathrine Hothedal på Kaupang har et skapt et unikt hjem på historisk grunn.

Deres idylliske trehus i tradisjonell sørlandsstil var for lite (117 kvm) og hadde upraktisk planløsning, men lå på en flott tomt med nydelig utsikt. FoerSiden Kaupang er Norges første handelssted og av høy historisk verdi var tomten omfattet av kulturminneloven. På grunn av de strenge reguleringene har det vært en tidkrevende prosess, og det tok tre år fra de engasjerte arkitekt og gikk i dialog med vernemyndighetene, til prosjektet var realisert. UtgravingUnder oppstart av prosjektet ble det åpenbart at det var mange spor etter vikingtiden i grunnen, som resulterte i en  arkeologisk utgraving. Avisutklipp

I hagen deres på Kaupang fant arkeologene for første gang i Nord-Europa spor etter en smykkesmie fra vikingtiden.

Etter lengre dialog med arkitekt,  Fylkeskommune og Riksantikvar kom de i fellesskap frem til en utbyggingsløsning som ivaretok både familiens behov og vernemyndighetenes ønsker. De ble i felleskap enige om at det bør være et tydelig skille mellom det opprinnelige huset og tilbyggetHuskropp ByggeTilbygget er delvis bygget på fotavtrykket av det gamle uthuset, og med lik møneretning. Med et tilbaketrukket inngangsparti som skiller ny og gammel del fremstår tilbygget som et separat bygg, slik som det gamle uthuset. I tillegg er tilbygget plassert slik at deler av tomten som før lå litt bortgjemt nå kommer bedre til sin rett. Med stor, ny terrasse i impregnerte materialer har de nå også bedre sol-, utsikts- og vindforhold enn den opprinnelige.LeveggFamilien er aller mest fornøyd med at de har klart å kombinere det opprinnelige husets tradisjonelle stil med et tilbygg med moderne uttrykk. Til tross for at tilbygget utgjør mer enn en dobling av boareal og fotavtrykk, så er vi veldig fornøyd med at det opprinnelige huset fortsatt fremstår som ”hovedhuset” visuelt sett som følge av plassering på tomten, utforming, farge og materialbruk.Både i første og andre etasje er det etablert siktlinjer som ivaretar overgangen mellom det nye og det opprinnelige huset.  Rod dorDet nye huset er funksjonelt og godt integrert med det opprinnelige huset, selv om de arkitektonisk er helt ulike. Tilbygget har en stram Dobbelfals Tett kledning fra Carlsen Fritzøe Stavern (via Byggmester Holhjem og Lindhjem), mens den eldre delen har fått ny Utvendig rustikk kledning.
Boarealet er doblet til ca. 240m2. I tillegg har de fått en integrert dobbelgarasje.
KledningLeder i byggmesterforbundet er alltid skeptisk til de vannfeller som kan oppstå i bygg uten takutstikk, mens juryleder Tone Bente synes at hustrenden viser noe nytt og spennede, og at vi som trelastprodusenter sammen med byggevarehandel og byggmestere må bli flinkere til å sikre at flere kjøper impregnerte og ferdigbehandlede varer. Fasade vei_550Fagjuryen synes familien på en spennende måte har klart å kombinere det opprinnelige husets tradisjonelle stil med et tilbygg med moderne uttrykk. Plassering på tomten, utforming, farge og materialbruk skaper en spennende kontrast som trigger nysgjerrigheten. Det er mange som trenger større plass og ønsker seg mer lys og luft i gamle hus og dette viser at tilbygg og ombygging kan løses på mange måter.

Ser du etter inspirasjon til hvordan finne din stil på husfasaden kan du se her

Topp 3 finalist Eksteriørprisen : Familien Andøl

$
0
0

Fasade

En av årets topp 3 kandidater til Eksteriørprisen er denne vakre boligen i Asker. Fagjuryen lot seg enstemmig begeistre av både helhet og detaljer i dette prosjektet.
Familien Andøl har snart brukt 20 år på å restaurere sitt hus på Vollen utenfor Oslo. Huset er fra 1905 og var opprinnelig et forsamlingshus.SalgsoppgaveDet er ikke lett å se at det er samme huset som de kjøpte når man ser før og etter bildene.
TegningFamilien kjøpte huset i 1998. Huset var da brunbeiset, hadde brønnvann og innebygd snurredass i et tilbygg.
Den første store ombygging var utvidelse av kjøkkenet, som ble flyttet ut på en veranda som løp langs deler av fronten. Deretter måtte taket renoveres.
Mesteparten av materialene er kjøpt på Montér i Slemmestad og Thaugland byggvare.

Juryen lot seg umiddelbart sjarmere og imponere av dette huset og familien som har vist en tålmodighet og innsatsvilje i å skape et drømmehjem. Tiril og familien var også en av finalistene til Interiørprisen og det viser hvor helhetlig dette hjemmet er bygget opp.Vinduer Detaljer og kledning ( profilen Perlestaff) står i harmoni med de mange vindusflatene og de nette proposjonene på det ellers store bygget.VinkelNeste fase var å skifte kledning, vinduer og dører. De bygde glassveranda og utvidet loftsrommet for å lage nytt soverom med liten balkong, samt bygde om sokkeletasjen med nytt inngangsparti.FremsideMed nytt inngangsparti, ny kjellerinngang, store vindusflater i en ny glassveranda og nye brede inngangsdører har huset fått et helt nytt uttrykk. Alt er egen design og de har bestilt og produsert etter mål. Viktigst av alt var å få gjennomgående lys tvers igjennom huset, noe glassverandaen ivaretar.Kragero Kledning Tidligere var huset delt opp i mange små rom innvendig. Det var små vinduer og lavt under taket. Hovedmålet med å få gjennomgående lys tvers igjennom huset har de med de mange vakre vindusløsningene lyktes med. Med ny rominndeling, lys og luft inn i huset har familien fått en ny tilværelse og et praktfullt hjem.

Liker du denne typen hus og eksteriør kan du se og lese mer her. 

Topp 3 finalist Eksteriørprisen : Tollbodgaten 6

$
0
0

Ny fasade mot kryssNår søknader kommer inn til Inspirasjonsprisjuryen er det ofte ikke bare en sortering og kategoriseringsrunde som er nok. Innenfor ulike kategorier som Eksteriørprisen er det ofte helt ulike typer bygg som skal vurderes. Noen er nybygg, andre er påbygg eller fasadeendring.

I år hadde også juryen et flott bryggerhus med som finalist i tillegg til flere imponerende restaurering- og ombyggingsprosjekter. Denne topp 3 -kandidaten har egentlig ikke endret noe, men allikevel gjort en enorm forskjell ved å restaurere og vedlikeholde en bygård i tre ved å ta den store jobben med å fornye hele fasaden og den gamle kledningen. Juryen synes ofte at inspirasjonsfaktoren i bevaring, uten å endre utrykk, ofte blir glemt fordi det ikke er like lett å se forskjell ved første øyekast.

Tollbodgaten 6 sameie v/Sverre Andersen har restaurert det flotte hjørnebygget i sjarmerende Stavern etter boken.KledningSelv kjellerlem har blitt bygget opp og kledd på nytt.Tett paaKledningsprofilen er av typen Utvendig rustikk. Det er et helt nytt førsteinntrykk for gjestene som nå besøker lokalpuben Tordenskiold i Tollbodgaten.Pub_foerFasaden gav ikke det beste inntrykket til beboerne eller de mange besøkende som kommer til Stavern for å se de vakre trehusene.Vindu
Bakgaard_foerFra å fremstå som en noe sliten bygård fremstår bygget i dag som en perle med vakre detaljer og solid helhetsinntrykk.Det var noen kilometer med kledningsbord i Utvendig rustikk som måtte erstattes for å gi bygget den vakre fasaden den i dag igjen har. Materialene har sameiet kjøpt gjennom Carlsen Fritzøe Stavern.
GlasspartiFagjuryen er svært glad i at vakre store trebygninger bevares og her er restaureringen utført med glans.
Av de 9 finalistene har juryen valgt seg 3 prosjekter med ulik inspirasjonsfaktor til topp 3. Dette prosjektet viser gjennomført renovering i stil med det opprinnelige, familien Andøl viser en total ombygging, mens husprosjektet på Kaupang er et påbygg i stor kontrast med det opprinnelige.

Hvilket hus tror du vinner årets Eksteriørpris og 50.000 kroner?

Les mer om Inspirasjonsprisen her

VINNER AV EKSTERIØRPRISEN 2016!

$
0
0

FremsideNi flotte og svært ulike finalister ble til «topp tre finalister» og juryen har igjen vært samlet for å kåre vinneren i kategori Eksteriør. 

Om man ikke finleser historien og søknadene, og studerer bildene nøye, kan finalistene se litt like ut da alle har sitt utspring i et tradisjonshus. Det som er spennende, og som har vært utslagsgivende for at juryen valgte nettopp disse tre prosjektene, er tilnærming til resultat. Alle har grunnleggende god bruk av tre, og resultatene vil kunne være til inspirasjon for andre.

Her er juryens konklusjon:

Vinner av Eksteriørprisen

Familien Andøl fra Vollen utenfor Oslo har snart brukt 20 år på å restaurere og bygge sitt drømmehjem, og etter lang diskusjon rundt jurybordet var det en samlet jury som kåret det gjennomtenkte eksteriøret til årets vinner av 50.000 kroner. FasadeFinalist «Vollen» viser en spennende reise fra et slitent forsamlingshus til en livsløpsbolig med solide kvaliteter. Juryen likte godt tanken på at det er mange slike forlatte forsamlingshus i vårt land som kan få nytt liv når de rette menneskene og de rette grepene blir gjort. Årets vinner er et slikt eksempel. Finalisten har gjennom flere år blitt kjent med husets kvaliteter og tatt dem frem steg for steg og rom for rom.

Vinnerprosjektet viser helhetlig og gjennomtenkt bruk av materialer som kler og underbygger husets dimensjoner og stil. Vi gleder oss til å besøke vinneren med premien og dele flere bilder og historier om dette flotte huset.

Du kan se tidligere innlegg her.

Andre plass

Dag Trygve Enden og Cathrine Hothedal på Kaupang sitt spennende og kontrastfulle eksteriør ble av fagjuryen valgt som nr.2.Sort og hvittFinalist «Kaupang» er et meget spennende prosjekt og flere i juryen hadde dette som sin favoritt. Mange tradisjonshus er for små for dagens krav til boareal, og mange har behov for å bygge på huset sitt. Finalisten har, i samarbeid med arkitekt, fått til en veldig spennende kombinasjon av tradisjonshus og et nytt moderne tilbygg. Juryen mener fusjon mellom stilarter kan være svært krevende, men at det i dette prosjektet er løst på en kreativ og helhetlig måte. Resultatet er rett og slett det beste fra to verdener.

Vi vet at denne boligen også har et vakkert interiør med utstrakt bruk av eik på både veggflater og gulv, og senere i sommer håper vi også å besøke dette spennende prosjektet og gi en munter tre-Hoptimist i trøstepremie.

Du kan lese mer og se flere bilder her.

Tredje plass

Tollbodgaten 6 sameie v/Sverre Andersen fikk årets 3. plass med restaureringsjobben som løfter ikke bare bygningen men hele bybildet i Stavern.Ny fasade mot kryssFinalist «Stavern» viser en restaureringsjobb av klasse. Her er det ikke tatt noen raskere, rimeligere eller personlige løsninger som vi ofte kan se ved såpass omfattende restaureringer. Huset har fått beholde alle sine detaljer og originale løsninger og gammel håndverkskunst har blitt tatt vare på.
Les mer om prosjektet her.

I årets Inspirasjonspris var det mange sterke kandidater i spesielt kategorien for Eksteriør og det er aldri lett å kun kåre en vinner blant så mange ulike hus, med ulikt utgangspunkt og ulik historie.

Har du bygget nytt, bygget på eller bygget om ditt hus med tre så håper vi du søker Inspirasjonsprisen!

Mål og materialer til «Gjør det selv – Lekestue»

$
0
0

Trinn1
Mange benytter seg av våre byggeguider og det synes vi er veldig gøy. Vi har i vår fått endel henvendelser der eksakte kappemål og materiallister er høyt ønsket og slike etterspørsler prøver vi å ivareta.
Vår flinke designer og 3D-modellør har her tatt alle mål ut av modellen vi har tegnet.

I byggeguiden; «Slik gjør du det Lekestue» har vi tatt høyde for at mange tilpasser slike småbygg etter vinduer, dører og kanskje andre restematerialer de har liggende, eller de ønsker egne mål for å få plass til en sofa eller annet møbel.  Men har du ingen spesielle hensyn å ta kan du benytte deg av mål og mengder som vist under.

HUSK! Vi har tatt alle mål ut av tegning og det er viktig å ikke kappe opp først, men gå trinn for trinn, måle opp og justere underveis.
Klikk på bildene for å se de i stor størrelse.

Her er en oversikt over alle materialene som trengs til lekestua:


Del 2
Til bjelkelag og gulv inne + det lille inngangspartiet vil du trenge:

  • ca 15 lm 48×148
  • ca 7 lm terrassebord
  • ca 30 lm underpanel

I vår guide har lekestuen en vegg med dør og to små vinduer. Sidevegger har ett sentrert vindu hver, mens bakvegg er uten vindu.
Til reisverkets 4 vegger vil du trenge:

  • ca 60 lm 48×98

Del 3.3Tegning over: Bakvegg
Tegning under: Vegg med dør
Del 3.2Tegning under: Sidevegg ( 2 stk) med vinduDel 3.1Det er 4 takstoler på hytta + 2 mindre på takutspring over inngangsparti. Taket er dekket med underpanel og har trekantlekter ytterst.

Tilsammen vil du trenge:

  • ca 16 lm 48×98
  • ca 58 lm underpanel
  • ca 6 lm trekantlekt

Del 4Del 5Lekehytta er kledd med liggende kledning. Rektangulær kledning er også benyttet til vindskier.

Tilsammen trenger du :

  • ca 8 kvm kledning til hytta
  • ca 6 lm 48×98 som stolper /søyler til bæring av takutstikk
  • ca 7 lm rektangulær kledning19x98 ( Toppbord over vindskiene)
  • ca 15 lm rektangulær kledning 19×23 (Vindskier over inngangsparti og begge gavlvegger)

Trinn6
Del 7 Del 8Til spikerslag, festing av vindskier og avslutning under takutstikk vi du trenge noen små bordbiter, og vil du ha det pent også fra undersiden trenger du følgende:

  • ca 2 lm 48×98
  • ca 7 lm 19×123 rektangulær kledning til avslutning på langsidene og sidene på inngangsparti
  • ca 15 lm 19×73 rektangulær  kledning til dekking under takutstikk

Del 9.2 Del 9 Del10Del 11Til rekkverk og hjørnekasse trenger du:

  • ca 5 lm 48×48 til rekkverk
  • ca 1 lm altanrekke ( vi har benyttet 22×73 Barokk kledningsbord )
  • ca 12 lm 19×98 til hjørnekasser
    Del 13 Del12

Pynt og detaljering rundt dør og vindu har vi ikke målsatt.
HUSK! Vi har tatt alle mål ut av tegning og det er viktig å ikke kappe opp først, men gå trinn for trinn og justere underveis. Send oss gjerne kommentarer dersom det er mangler eller noe som mangler.

Byggeguiden som forklarer prosessen finner du på vår hjemmeside

Lykke til!

Har du bygget noe for eller med barn? Da håper vi du søker Barnas Trepris!
Her kan du lese mer, se søknadskriterer og finne søknadsskjema

Gårdsbruk med basseng og hagestue. Bli med oss til vinneren av Uteromsprisen 2016.

$
0
0

Uteromsprisen 2016_3På 120 kvadrat har Linda og Øystein Perskaas skapt en lun, idyllisk sone for bad, kos og avslapping. VinnereSolen skinte fra knallblå himmel da vi delte ut Uteromsprisen til Linda og Øystein Perskaas som mottok pris og 50 000 kroner for det flotte uteromsprosjektet sitt.

Det meste ble ferdig i august i fjor og da hadde de imponerende nok gjort det aller meste selv på kun 3 måneder.
Du kan lese mer om den omfattende grave og byggeprosessen her

Som trofast kunde hos Byggi Ulefoss så fikk vi også gitt en blomst til den trivelige butikksjefen som har ytt god service til familien i snart 17 år. ByggiHan måtte innrømme at det var gøy å se den enorme forandringen og at han ikke hadde med seg kona til den flotte plassen. Da ville nok ønskelisten på hjemmebane økt.

På begynnelsen av 2000-tallet sto det et bittelite hus på 45 kvadrat på eiendommen som du kan se hvordan ser ut fra luften i dag.Uteromsprisen 2016_2Hit flyttet familien på fem, og med tiden har både huset, familien og nå også uterommet vokst. Med  tre egne barn og fire fosterbarn, så trenger storfamilien plass, og huset har de bygget på i etapper. Både juryformann og arkitekten i juryen lot seg imponere over hvordan de har fått huset til å passe inn på eiendommen og hvordan uterommet ligger skjermet fra vei og naboer.UteplassHuset, utestuen og leveggene har kledningsprofilen utvendig Rustikk HusLåven har også fått oppgradert kledningen, og de har lagt ned mange arbeidstimer i å legge stein og bark i den store hagen rundt huset. LaaveDen gode lukten av dekkbark fra de mange bedene på forsidene av huset møtte oss da vi kom inn porten til bassengområdet.BarkEn sydenferie for en familie på ni er veldig kostbart , så Linda ønsket å flytte feriedrømmen hjem. De begynte med partytelt og små basseng fra lekebutikken som de kunne ha i hagen. Men ting ble ødelagt av vinden, det regnet inn og de bestemte seg for at nå ville de gjøre det mer permanent og 100%.

Sammen fant de inspirasjon og tegnet skisser og kom fram til gode ideer. Disse har de fulgt, og plassen fremstår gjennomtenkt, helhetlig og flott. Uteromsprisen 2016_1 Dusj«Bakgården» er både intim og skjermet, samtidig romslig nok til mange. Bassenget har de kjøpt fra Bassengutstyr og de smarte skyvedørene i utestuen er fra Grønt Fokus. Den smarte treningsløsningen med motstrømseffekt har paret laget selv av et tau med strikk i som de har festet i husveggen. Bade

Etter over 20 år med felles byggeprosjekter så har Linda og Øystein nesten telepatisk kontakt.
Paret har pusset opp mye sammen og en av suksessfaktorene til det gode resultatet som sikret de veldig mange publikumsstemmer og til slutt Uteromsprisen tror vi er at de jobber svært godt sammen.
Vinnerparet avslørte at ikke alle forstår deres kommunikasjonsform når de er i gang med bygging og og beskjeder som: -Kom igjen å få sendt med den «dritten» nå da!, ikke er unormalt. Det som da som oftes skjer er at den andre kommer med riktig gjenstand , materiale eller verktøy:)OttoHunden Otto har fått sin egen port i leveggen, siden hundehuset hans nå er på andre siden.
Øystein forteller at han nok aldri ville gjort bassengjobben igjen, for det er alltid mer arbeid enn man tror, men likevel ville han heller ikke vært plassen for uten. På småbruket i Ulefoss har de nok av plass å ta av til å fortsette byggeprosjektene og Øystein drømmer allerede om det neste prosjektet.Kake

Har du, eller kjenner du noen som har brukt tre på en inspirerende måte i sitt uterom? Da håper vi at du eller de søker Uteromsprisen!


Premiefest i den fargerike trehytta til snekkerfamilien fra Os

$
0
0

SjekkDet imponerende far/datter-samarbeidet i Dalsvegen 76 gav igjen premie og heder og ære fra Inspirasjonsprisjuryen.

Mie Louise Askeland Døsen og pappa Torjus Egge Døsens fargerike og lekehytte er noe av det mest kreative og spennende fagjuryen har sett i Inspirasjonsprisen, og tidligere i sommer kunne den stolte 10-åringen invitere venninner og klassekamerater til seiersfest i lekehuset.Alle samletÅrets vinner er utvilsomt et byggverk man blir glad og nysgjerrig av – akkurat slik prosjektet Torjus i fjor vant Åpen Klasse med også var. 

Du kan lese mer om det her


Hytta er et far/datter prosjekt
,  og begge parter hadde mange ideer og krav å ta hensyn , og det var morsomt for juryleder og Asgeir å se hvordan hytta ble brukt.ZiplineZiplinen fikk ikke mange pausene og det var et under at ikke flere enn en av vennene til Mie falt i bekken i den aktive leken. Vaieren var (heldigvis) ikke sterk nok for voksne, så verken Asgeir eller juryleder Tone Bente fikk prøve den. Men en tur i 2. etasje for å skremme forbipasserende syntes Asgeir og mellomste barn Døsen var like morsomt.TigerAt barna i Os også er gode klatrere skjønte vi fort da Mies lillebror Lars «løp» opp trestigen for å hive seg ut i zipline-huska i en forrykende fart.Klatre

Torjus er første dobbeltvinner i Inspirasjonsprisen. Med sitt like fargerike og kreative løkkuppel-bygg vant han prisen i Åpen klasse i fjor, og også da fikk han hjelp av sin datter Mie.

Først og fremst falt juryen for designet og den fargeglade veggen. I tillegg har denne hytta så mye mer å by på både inni og utenfor. TrappHer er det både lesekrok og mulighet for å sveive opp vegger, og begge etasjer er bygget med tanke på lek og røff bruk.Sofa SveivTerrassen og materialvalgene ellers viser at her er det rom for lek og aktivitet. Med impregnerte terrassebord gjør det ingenting at skitt og søle fra bekken og terrassen fungerte øyeblikket etter like godt som «frisørsalong» da Mie og venninnene fikk frie tøyler med sveisen til en av kameratene.Terrasse

Pappa Torjus gav også kona mye av æren for at de igjen vant. Hun synes naturlig nok at det blir mye rot og går med mye tid til de kreative byggeriene, men det var hun som tok bilder underveis slik at de igjen kunne søke. Mie er et snekkertalent og det er jo gøy at det nå er hun som er hovedpersonen, synes den aktive familien.

På bildet under er Mie ( i blomstrete genser) sammen med Asgeir og vennene hennes.Gjengen
Kanskje går Mie inn i firmaet til Torjus om noen år? Til daglig er Torjus byggmester, så at hun har den beste læremester er det liten tvil om.

Se flere bilder og les mer om prosjektet her

Det å besøke vinnerprosjektene i Inspirasjonsprisen er alltid like hyggelig og når sjekk på 10.000 kroner, T-skjorter, en (trehytte)palme, blomst og plakett var delt ut var det tid for boller og brus.

Har du bygge for eller med barn håper vi at du søker Barnas Trepris!

Brobygging til inspirasjon

$
0
0

Over dammenRegnet øste ned da juryleder Tone Bente og jurymedlem Asgeir reiste til Austrheim for å dele ut årets pris i kategorien Åpen Klasse. Det hindret ikke rekordoppmøte fra både skole, næringsliv og kommune.

Åpen Klasse er den vanskeligste kategorien å vurdere fordi det inneholder alt fra møbler, trebåter og brygger, til kompostbinger, utedoer og plantekasser. Vi har til og med hatt med en berg-og-dalbane!

Den spesielle brua hadde også HMS ivaretatt med gjerde og tau. Dette er slikt som jurymedlem og leder i Byggmesterforbundet legger merke til, mens andre i juryen mest ser etter inspirasjonsfaktor.
BroenSøknaden fra Austrheim videregående skole i samarbeid med entrepenør og eier av Kystlandsbyen AS, Bjørn Rune Markhus, Nordhordland Næringshage og kommunen skilte seg ut i at det ikke bare er svært avansert bruk av tre, men også mye symbolikk og samarbeid. Hele rammen rundt bruprosjektet gjorde at juryen i år valgte å gi prisen til miniatyrbroen. AlleOgså ordføreren Per Lerøy tok seg tid til å være med på premiesermonien. Han fortalte at han ser brua fra kontoret sitt, og at det nesten ikke er en dag uten folk på brua, og at biler stopper og tar bilde.

I ekte vestlandsvær var det best å komme seg innendørs og det ble en fin samling i kommunens nye næringshage.ByggerneBroen gjenspeiler både kommunevåpenet i Austrheim, og den brobyggingen de her har fått til mellom skole og arbeidsliv.

Elevene som hadde vært med på byggingen fortalte at det hadde vært mye jobb og veldig lærerikt. At disse elevene er blitt inspirert til å jobbe videre med tre og konstruksjon virker ganske sikkert, og ikke mange har en bro på CVen etter endt videregående.KakeByggfaglærerene Tore Reigstad og Roy Asle Tungland smilte da de fortalte at de allerede hadde «svidd opp» en del av prisen.Auditorium Da byggfagklassen fikk i oppdrag å lage serveringsbrett i tre som linjen for «Restaurant og matfag» skulle benytte under arrangementet «Ein smak av Austrheim» ville de vise hvor trebrettene kom fra. De handlekraftige lærerne bestilte da et svijern for å «brumerke» alt som Bygg og anlegg produserer.BrologoOrdfører Per viste oss det tøffe og praktiske brettet og fortalte at de også fremover ville satse mer på samarbeid mellom skole og næringsliv.OrdfoererVi håper på mange spennende søknader i år – og selv om det i år var et stort og spesielt prosjekt som vant prisen kan det gjerne være noe annet og helt enkelt som vinner 10.000 kroner neste år!

Les mer om Inspirasjonsprisen

Bli med på hyttebesøk til FjellRo(oth) – vinner av Hytteprisen 2016

$
0
0

VinnerDet vanket både godord og marsipankake da vinnerne av Hytteprisen 2016, Sturla og Christina Rooth, fikk overrakt en plakett og premiesjekk på 50 000 kroner. Hytteprisen deler vi ut i samarbeid med Aftenposten Hyttemagasinet og juryens begrunnelse kan du lese nederst i dette innlegget.

Den flotte hytta på Haglebu er et resultat av mange bevisste valg og stor egeninnsats. Når man gjør alt selv, får man gjerne råd til litt flottere løsninger. Det har vinnerne av Hytteprisen erfart. BHI Hytteprisen_2016_Fjellro_Rooth_0046 copyOmrådet på tomten ved bålpannen er Christinas favoritt.

På premieutdelingen vartet Sturla og Christina oss og Hyttemagasinets journalist opp med sveler. Eier og byggmester i Bekkjorden Skog kom også på besøk og lot seg vel så mye begeistre over hvor flott det var blitt.BHI Hytteprisen_2016_Fjellro_Rooth_0068 copyBHI Hytteprisen_2016_Fjellro_Rooth_0039 copyFlere hyggelige sittemiljøer både inne og ute er viktig på en hytte, og familien Rooth kan nyte sola ute rundt hele hytta. Siste tilskudd til hytta er et bord laget av et tuntre fra Veggli. Det har Christina og Sturla laget helt selv. De fikk kjøpt askeemnene fra Bekkjorden Skog, som også har satt opp hytta utvendig.BHI Hytteprisen_2016_Fjellro_Rooth_0154 copyParet lette lenge etter en ferdighyttemodell, men fant ingen som passet helt.

Christina ville ha en moderne hytte med store vinduer, mens Sturla ville ha en mer tradisjonell hytte. At resultatet ble bra er det ingen tvil om.

Vi synes fargen på kledningen passer utmerket til hytta og terrenget, men synes historien om hvordan det ble slik er ganske artig: Christina hadde sett en hytte med akkurat den gråfargen hun ønsket, så hun banket på og spurte om å få fargekoden. Det fikk hun, og siden de ville bestille kledningen beiset ett strøk for å redusere arbeidet etterpå.
Sjokket var stort da hun så at hytta var oransje! Hytteeieren hadde gitt Christina fargekoden på terrassegulvet og ikke kledningen… Da ble det Christina som måtte beise, og fargeønsket endres:)
BHI Hytteprisen_2016_Fjellro_Rooth_0152 copySlik er kledningen etter at den fikk et strøk med Tjærebrun. Så mørkt måtte det bli for å dekke den nesten oransje feilbestillingen.

Sturla er en kløpper med sag, hammer og symaskin(!) og det er ikke den ting han ikke klarer å fikse. Han har lagt ned enormt mange arbeidstimer i hytta.BHI Hytteprisen_2016_Fjellro_Rooth_0033 copySteinvegg to steder i stua, skifer i gangen, store vinduer, mye tre i naturfarger. Christina har sørget for at alt henger flott sammen.
BHI Hytteprisen_2016_Fjellro_Rooth_0075 copyMange løsninger har blitt til underveis. Det er ikke like lett å få til hvis andre gjør jobben for deg. Sturla har laget nesten alle sengene i hytta. De lagde han av restmaterialer. Økonomisk og smart.BHI Hytteprisen_2016_Fjellro_Rooth_0090 copyHylle1Listeverkserien Barokk er benytttet i hele hytta. Ferdig hvitmalte karm- og taklister og fotlistene bestilte de ubehandlet i natursortering (natursortering betyr at listverket kar kvist lik panelet) fra Bergene Holm, slik at de kunne beise de lik veggene.

Av materialrester har Sturla laget praktiske hyller, senger og TV-benk med oppbevaringsmulighet. Hylle2BHI Hytteprisen_2016_Fjellro_Rooth_0105 copyMed lukkede trappetrinn slipper de TV-støy og støv. Glattpanelet fra Vyrk er i tre bredder. Fargen heter Beitogrå.
Det hvitmalte taket er i fargen Bomull og levert ferdig behandlet fra oss, og kombinert med mange og store vinduer gir det hytta gode lysforhold.BHI Hytteprisen_2016_Fjellro_Rooth_0115 copyDet hvite taket er av typen Faspanel og passer godt til beiset panel. Sturla har laget hjørneklossene selv.

På det lune, koselige badet er det en kombinasjon av stående Glattpanel og liggende Tømmerpanel. BHI Hytteprisen_2016_Fjellro_Rooth_0107 copyBaderoms innredningen er fra Epoq i fargen Trend grafitt. Steinplate og gulv fra Ellinggard.

Fra tomten har de suveren utsikt mot skogen, dalen, Haglebunatten og Haglebuvannet.BHI Hytteprisen_2016_Fjellro_Rooth_0026 copy

BHI Hytteprisen_2016_Fjellro_Rooth_0064 copyVinnerne har fremdeles bittelitt igjen på ønskelisten sin, så prispengene på 50 000 kroner kommer nok godt med. Du kan lese mer om prosjektet i Hyttemagasinet og på vår hytteblogg.

Juryens begrunnelse:
Juryen legger først og fremst vekt på at prosjektet skal være til inspirasjon for andre. Vi vet at mange synes det er vanskelig å velge både materialer, profiler, dimensjoner og fargepalett. Dette prosjektet viser en spennende blanding av dimensjoner, profil og montering av innvendig panel. Her har hytteeier kombinert liggende bred tømmerpanel og stående glattpanel i tre dimensjoner i samme rom. Utrykket blir likevel helhetlig da materialene er behandlet med samme beisfarge. Listverk i samme profil og samme farge binder også rommene pent sammen. Juryen bemerket også inspirerende bruk av overskuddsmaterialer. Her er det bl.a. bygget enkle og pene sengeløsninger som sklir pent inn i interiøret. En sittebenk med tilhørende tv-benk gir hemsen mye lagringsplass i tillegg til å være en koselig lesekrok.

Vil du søke Inspirasjonsprisen? Tilsammen deler vi ut 250.000 kroner og fristen er 1. desember.
Les mer her og følg gjerne med oss i sosiale medier.

Vakker og verdig vinner av Eksteriørprisen – bli med på besøk til familien som aldri gav opp husdrømmen!

$
0
0

VinnereDa årets Eksteriørpris ble delt ut var det kanskje jurymedlem Frank Ivar Andersen (til venstre på bildet over) som gledet seg mest. Han var tydelig, helt fra juryen så de flotte søkerne, på at dette huset var et prakteksempel på hvordan trehus kan bygges og moderniseres for å leve i mange generasjoner.
Familien Andøl har i stor grad tilbakeført huset slik det ville sett ut på tidlig 1900-tall. Foto_Drone_BHI Eksteriør_Vollen_Familien Andøl_0042 copyFoto_Drone_BHI Eksteriør_Vollen_Familien Andøl_0045

Fordi huset ansees som kulturarv har de måttet forholde seg til mange funksjonskrav. Fagjuryen som kåret huset til Tiril og Per Erik Andøl til vinnere av Eksteriørprisen mente dette var et prakteksempel med høy inspirasjonsfaktor.

Huset er totalrenovert. Himlingen ble heiset tilbake til sin opprinnelige høyde, og på flere sider av fasaden er det åpnet opp med vinduer og flere innganger. Kledningen er skiftet og naturligvis har huset i dag vakker hvitmalt Sveitserkledning .

I 1997 kjøpte de det tidligere forsamlingslokalet som fra gammelt av ble kalt «Glimt». Siden da har paret, med god hjelp av arkitekter, håndtverkere, familie og en enorm egeninnsats forvandlet huset. Du kan lese mer om prosessen på tidligere blogginnlegg.Foto_Drone_BHI Eksteriør_Vollen_Familien Andøl_0113Det er mye historie i dette huset. Vi nøyer oss med en kort oppsummering:

Huset ble opprinnelig bygget på dugnad av Asker Arbeiderforening i 1905 og ble benyttet som forsamlingslokale. På 50-60-tallet ble huset endret for å tilpasses boligformål. Lokalet ble oppdelt i flere rom, himlingen ble senket og de opprinnelige, høye vinduene ble erstattet med små 70-tallsvinduer.

De første årene måtte familien forholde seg til gammeldags snurredass, mus og såpass med luft og trekk at hårføner ikke trengtes.
Det er litt av en spennende reise å bla gjennom Tiril sitt fotoalbum der mye av forvandlingene er dokumentert.Foto_Drone_BHI Eksteriør_Vollen_Familien Andøl_0023Tiril og Per Erik hele tiden vært ønsket om å være tro mot det autentiske og få frem husets opprinnelige byggeteknikk.
Det tok ikke mange minuttene før vi skjønte at Tiril har et meget veltrent estetisk øye, og en utmerket rom og proposjonsforståelse. Selv om de har fått hjelp av arkitekter, som er viktig når konstruksjon og fasade på et slikt hus skal endres, er det Tiril som har hatt hånden over alt fra vindusdetaljer, lister og løsninger som binder det store huset så naturlig sammen.  Foto_Drone_BHI Eksteriør_Vollen_Familien Andøl_0063 Foto_Drone_BHI Eksteriør_Vollen_Familien Andøl_0062 copyFamilien har (heldigvis) aldri vært redd for store oppgaver, og fordi de er så glad i gamle hus med sjel har de holdt ut å bo i et byggeprosjekt i nesten 30 år.Lekestue FuglehusOgså hagen er vakkert opparbeidet, og et sjarmerende rødt lekehus, vinterisolert og i full takhøyde, fungerer i dag som Tirils koreografistue. Det ble bygget av Tirils far som lekestue da barna var små.  Vi tipper de i dag er glade for at de bygget den så stor at det nå, som barna er blitt store, så kan Tiril planlegge dansetimer for sine elever der hele året. Kledningen er av typen Kragerøkledning ( en smalere variant av Sveitserkledning).

Også inne er det brukt treverk i form av panel og listverk på en inspirerende måte. Smal, stående Perlestaff panel kombinert med bredt listverk med perfekte avslutninger. Mye av interiøret og er funnet i bruktbutikker, og det de har kjøpt av nytt er i gammel stil.Stue Foto_Drone_BHI Eksteriør_Vollen_Familien Andøl_0019 Foto_Drone_BHI Eksteriør_Vollen_Familien Andøl_0026 copy Foto_Drone_BHI Eksteriør_Vollen_Familien Andøl_0014 copyUnder noen av vinduene i rom med slette vegger er det laget delikate, lave brystninger av glattpanel og listverk, der det også er håndskårne detaljer.

Hver minste detalj er nøye gjennomtenkt og ført tilbake til gammel stil. På tidlig 1900-tall fantes det ikke mobil og i alle fall ikke droner.
Det var gøy at prisvinnerne, som imponerte oss med all sin innsats, stil og engasjement, lot seg begeistre av moderne teknologi.
Mens vår fotograf og dronepilot Finn Erik står bak og styrer ville Per Erik ta et nærbilde av dronen han tror filmer huset….men neida, innimellom er det menneskene som bygger med tre vi liker å vise frem.Foto_Drone_BHI Eksteriør_Vollen_Familien Andøl_0120

Ser du etter inspirasjon til hvordan finne din stil på husfasaden kan du se her

Vil du søke Inspirasjonsprisen? Alle typer bygg – uansett stil, alder og størrelse kan søke. Vi leter etter inspirasjonsfaktor og god bruk av TRE:)

9 lekne byggerier for barna i tre – Her er årets finalister til Barnas Trepris

$
0
0

Barnas Trepris 2015_004

I kategorien Barnas Trepris er vi på jakt etter kreative byggeprosjekter bygget av, med eller for barn.
Tre skal naturligvis utgjøre hovedelementet i det som bygges. Premien er på 10.000 kr og deles ut av «sjefen over alle sjefer» og beskytter av Barnas Trepris Asgeir Borgemoen. Bildet øverst viser en tidligere vinner av prisen.
Fagjuryen i Bergene Holm Inspirasjonspris har  i år valgt ut 9 helt ulike og unike prosjekter i konkurransen om Barnas Trepris 2017.

Fagjuryen har etter grundig gjennomgang av søknader og bildemateriell plukket ut følgende 9 finalister (i tilfeldig rekkefølge) som de mener alle har høy inspirasjonsfaktor.


 

HER ER ÅRETS FINALISTER:

KIOSK 1_1000Finalist nr. 1: Arne Nybo fra Sandefjord
Nostalgisk og gjennomført lekekiosk med en rekke smarte løsninger.


Lek_1000Finalist nr. 2: Lise Mette Solgård fra Råde
Solid borg med landgang og brygge, og med tilhørende sølekjøkken.


Gutta_1000Finalist nr. 3: John Ronny Hove fra Vik i Sogn
Guttas egen fjellhytte av resteplank.


Lekehus_1000Finalist nr. 4: Helene Hørsand i Ådalsbruk
Barnas egen minigård. Kombinert lekelåve med (leke)traktorgarasje og hønsehus.


Borg_1000Finalist nr. 5: Siv Therese Underland i Trondheim
Kreativ og forseggjort drageborg med rutsjebane, bistro, kosekrok og alt annet fantasien lar borgen inneholde.


02-Skute og borg _1000Finalist nr. 6: Ida, Peter, Emma, Maja, Lene og Mark Ringeling fra Hagavik
Klatrepark, Sabeltann og Kardemommeby i ett!


Seng_1000Finalist nr. 7: Raymond Eckholm fra Jørpeland
Plasseffektiv og funksjonell køyeseng


Skuta_1000Finalist nr. 8: Karine Lyngra Lund fra Sandefjord
Forvandlet sandkassa til tøff sjørøverskute.


Lekestue_1000Finalist nr. 9: Gaute J. Salvesen fra Froland
Lot furua stå, og bygde flott trehytte til niese og nevø rundt det gamle treet.


 

Hva synes du om årets finalister?

Det er ikke lett å være jury når spennvidden både er stor i omfang på prosjektene, og i hvem som gjennomfører det.

Vinner av Barnas Trepris kåres i begynnelsen av mai

Det er kun fagjuryen som bedømmer denne kategorien, men vi deler alltid inspirerende prosjekter i sosiale medier.
Følg oss gjerne på Facebook og Instagram for daglige oppdateringer. Senere i sommer vil det selvfølgelig komme innlegg om flere av de inspirerende prosjektene i Barnas Trepris.


 

Har du bygget noe for eller med barn?

Her kan du lese mer, se søknadskriterer og finne søknadsskjema

Viewing all 490 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>