Quantcast
Channel: Bergene Holm Blogg
Viewing all 490 articles
Browse latest View live

Finalist 4 : Skapte hotellfølelsen i sin egen hage

$
0
0

TerrasseVi oppdaget den flotte terrassen til Tina Stuestøl fra Oslo på Instagram i fjor og oppfordret henne umiddelbart til å søke Uteromsprisen.
TerrasseMåten terrassen rammer inn det runde bassenget og fremhever det som et flott visuelt element, både på dag- og kveldstid. Vi synes det gir hele dette uterommet et trendy utrykk , litt nordisk «Californian wibe», i mangel av en norsk beskrivelse.
Det var heller ikke tvil blant medlemmene i Inspirasjonsprisens fagjury om at dette prosjektet fortjente finaleplass. Bruken av tre er et bærende element i hele det bebygde uterommet og treverket skaper rolige overganger til resten av hagens naturelementer, noe som var viktig for familien å ivareta gjennom rehabiliteringsprosessen.
UteromDet flotte overbygget er delt i flere soner – alle bygget i impregnerte terrassebord. De impregnerte terrassebordene skal få gråne naturlig og vil neste sesong gi familien den naturlige patinaen de ønsker seg.
I den laveste seksjonen av terrassen har de etablert en lun og romslig sofagruppe med plass til 12 personer.
F8-2Trekanten de bygget utenfor spisesonen, gjorde at de mistet noen kvadratmeter  plen, men gav til gjengjeld et soldekk for kveldsolen. I tillegg fungerer de ekstra kvadratmeterne med terrasse som tumleplass for barna og de slipper å dra rusk og rask inn på resten av terrassen.

Det er en vanvittig transformasjon hele eksteriøret til Tina og familien har gjennomgått. Under ser du bilde av huset før renovering.
F8-3Den gamle terrassen var for liten til å både romme både spisebord og sofagruppe, noe som spesielt førte til utfordringer med logistikken i grillsesongen. Overgangene mellom hage og planter på den ene siden, og de bebygde elementene på den andre siden, var dessuten lite logiske, og inviterte i liten grad til å ta i bruk uterommet. Før_1000Løsningene var også gamle og nedslitte, og hadde store mangler med tanke på funksjonalitet.
Etter en lang planleggingsperiode, besluttet familien å foreta en total oppgradering av hele uterommet.
F8-7De ønsket seg basseng og valgte å forbinde terrassen med en «bro» over til bassengområdet. Også her valgte de impregnerte terrassebord 28X120 for å skape en helhet i uterommet.
De ofret også en del hekk i bytte mot en vegg på 160 cm høyde.
F8-1Veggen i impregnerte spiler (såkalte sløyfer og rekker) gir området en stram og moderne ramme. Foruten at Tina liker de visuelle kvalitetene til veggen, gjør den også hele bassengområdet lunt og den beskytter bassenget mot nedfall fra skogen i bakkant av bassenget.
F8-4Terrassen er bygget i 4 ulike seksjoner, der den ene seksjonen er lagt et trinn lavere enn resten. Dette kom som følge av ulike nivåer i terrenget og fordi de ønsket å dele den store terrassen opp i ulike brukssoner.
Den romslige overbygde terrassen med lounge og spisesone under tak, gjør at familien får en lang utesesong. Varmelampene i taket bidrar til økt komfort og er også en favoritt hos Tina og familien.
Både Tina og mannen er veldig fornøyd med at terrassedekket krever lite vedlikehold ettersom de velger å la det gråne naturlig.
Lounge_1000Med sittegrupper på flere plasser har familien stor valgfrihet i forhold til om de vil følge solen eller sette seg i skyggen.

Juryen var enstemmige i sine tilbakemeldinger om at dette uteromsprosjektet har et svært gjennomført, moderne og ryddig design. Du kan se masse flotte bilder av uterommet til Tina på hennes instagramkonto. Du finner henne som @interiorwife.

Synes du Tina og familien bør vinne Uteromsprisen?
Fra 5.-12. April kan du stemme på Norges største hageblogg Moseplassen.
Følg oss gjerne på Instagram og Facebook hvis du vil se flere bilder av flotte uterom i TRE!

Og har du bygget noe i tre som kan være til inspirasjon for andre – da håper vi DU søker INSPIRASJONSPRISEN neste år:)


Finalist 5: Skjermet hagen med en stilren utestue

$
0
0

UtestueManuela Hardy fra Sandnes har bygget en lys og moderne utestue med både spise- og rekreasjonsplass. Hagestuen er skjermet fra gaten og har en fin, liten «bakgård». Den luftige hagestuen har dører på begge langsidene. Mens den mot veien har en verandadør, vender store skyvedører ut mot en skjermet uteplass hvor hele familien nyter dagene på den lune plassen, som har mye sol om sommeren.
F5-11Den skjermede plassen gir rom til både lek og kos. Legg merke til hvordan de smarte plantekassene blir et stødig rygglene til sofaen.
F5-3Familien valgte å bygge utestuen i tre. Utvendig er hagestuen kledd i rektangulær kledning (også kjent som Tømmermannskledning – samme profil som huset), mens liggende hvitmalt panel i profilen Skygge Rett kler veggene innvendig.
F5-9Manuela valgte også profilen Skygge Rett i taket.  Det solide spisebordet er bygget av restematerialer og malt hvitt.F5-10Manuela er spesielt fornøyd med at uterommet passer så fint til huset. Inspirasjonsprisjuryen liker hvordan Manuela og familien har benyttet tre og betong sammen og at prosjektet fremstår nordisk og lett i sitt uttrykk.
F5-1

Synes du Manuela og familien bør vinne Uteromsprisen?
Fra 5.-12. April kan du stemme på Norges største hageblogg Moseplassen.
Følg oss gjerne på Instagram og Facebook hvis du vil se flere bilder av flotte uterom i TRE!

Og har du bygget noe i tre som kan være til inspirasjon for andre – da håper vi DU søker INSPIRASJONSPRISEN neste år:)


Finalist 6: Unik utestue bygget for ruskete vestlandsvær

$
0
0

F7-3
Njål Vikanes i Ulsteinvik
 ble vi kjent med i fjor da han deltok i Barnas Trepris med en tøff tømmerhytte med gangbro.
Njål er utvilsomt en byggeglad og nevenyttig kar, og i år valgte juryen han ut som finalist til Uteromsprisen med det flotte annekset han har bygget der det før sto ei lita hytte fra 1952.
F7-2For at familien skulle få plass til besøk av både slekt og venner ble løsningen å rive det gamle og bygge nytt. Da det i  gamle hotellet i Ulsteinvik skulle rives (Central Hotell – bygd i 1915) spurte Kari om de kunne overta de staselige vinduene. Med banjonettsag og tilhenger hentet Njål og Heidi 8 viduer (som viste seg å være i 4 forskjellige størrelser). Noen av glassrutene knuste under transport og ettersom vinduene var laget på gamlemåten måtte de helt til Oslo for å finne ruter, fra samme tidsepoke, som kunne erstatte de knuste.
F7-5Med så mye vindusflater var det en utfordring å få til den bærende konstruksjonen som naturlig nok skulle tåle røft Vestlandsvær. Njål la inn masser av spikerplater og stålbeslag for å binde trekverket sammen. Takkonstruksjonen var krevende, men ved å gå ned til halv dimensjon på takstolene, for så å kompensere dette med dobbel tetthet ble skipsingeniør, Njål fornøyd.
F7-4Selve fundamentet ble pålet ned med kraftige impregnerte materialer som Njål stabiliserte med liggande påler og det hele ble dekt med store steiner. På den måten slapp de å bruke barduner, som ikke ville blitt like fint.
Utvedig ble hagestuen malt mørk brun, slik som hovedhytta, mens interiøret er lyst og delikat.F7-6En «hatt» med blå glasbyggerstein skaper et unik særpreg på utestua. Vinduene og de blå glassbyggersteinene i taket gir magisk lys, spesielt i den blå timen.
F7-1Glasshuset blir brukt både sommer som vinter, og med plass til 14 stykk rundt bordet blir stemningen ofte høy.
Juryen liker spesielt godt den vakre takkonstruksjonen og formen på hagestuen i Ulsteinvik og synes Njål og Heidi har bygget en hagestue med høy inspirasjonsfaktor.

Synes du Njål og Heidi bør vinne Uteromsprisen?
Fra 5.-12. April kan du stemme på Norges største hageblogg Moseplassen.

Følg oss gjerne på Instagram og Facebook hvis du vil se flere bilder av flotte uterom i TRE!
Og har du bygget noe i tre som kan være til inspirasjon for andre – da håper vi DU søker INSPIRASJONSPRISEN neste år:)

Finalist 7: Flott terrasseløsning med lekker og lys vinterhage

$
0
0

4Nysommerstuebilde1Annbjørg Hylland har selv designet sin nye, moderne og praktiske uteplass med en lekker, lys vinterhage som gir dem gode bruksmuligheter hele året.
F1-2
Den nye sommerstuen er på 20 kvm og har saltak. De har satt inn en verandadør fra stua i hovedhuset og ut til sommerstua, og med praktiske skyvedører har de fått en samløs overgang fra terrassen og utestuen.

På bildet under ser vi hvordan den gamle terrassen var. Terrassen var gammel og litt skeiv og takoverbygget var for lite for familiens behov.
Akkurat som hos en av de andre finalistene var terrassen lukket og relativt stengt mot hagen. Trappen var smal og sidestilt og i tillegg til rekkverk var det busker langs hele langsiden.F1-1
Familien Hylland har brukt noen år på å planlegge hvordan de ville ha det og benyttet gratisversjonen av Google Sketchup som hjelpemiddel. De var gjennom mange ulike varianter på skissestadiet, og prosjektet ble  til slutt helt annerledes og mer omfattende enn hva de tenkte da de startet planleggingen. Fundamentering_1000Med en 36 kvm terrasse og 20 kvm utestue er det viktig med solid fundamentering.
4Nysommerstuebilde2Annbjørg ønsket et mer moderne uttrykk, og samtidig med byggingen av sommerstue og ny terrasse så skiftet de også ut alle vinduer og dører på huset. Inspirasjonsprisjuryen berømmet dette prosjektet nettopp for å ha løftet hele fasaden og spesielt godt fungerer den nye trappeløsningen.
4Nysommerstuebilde4Den innfelte blomsterkassen og det liggende rekkverket, bygget av impregnerte lekter, er fine detaljer som gir hele huset i sin helhet et løft. Terrassegulvet er av typen Kebony.
Familien er veldig fornøyd med løsningene og uterommet som helhet. De er også veldig godt fornøyd med det kvalitetsmessige arbeidet som entreprenøren Landehim Bygg har utført, og materialene som er levert gjennom Maxbo Gjøvik.

Synes du Annbjørg og familien bør vinne Uteromsprisen?
Fra 5.-12. April kan du stemme på Norges største hageblogg Moseplassen.
Presentasjon av vinneren og overrekkelse av premiesjekken på hele 50.000 kroner vil i år skje fra scenen på Hagemessen klokken 15.30 på fredag 15. April.

Følg oss gjerne på Instagram og Facebook hvis du vil se flere bilder av flotte uterom i TRE!
Og har du bygget noe i tre som kan være til inspirasjon for andre – da håper vi DU søker INSPIRASJONSPRISEN neste år:)

Finalist 8: Løftet uterommet med en gigantisk drømmeterrasse

$
0
0

TerrassedrømEsben Ronander på Husøysund har bygget en drøm av en terrasse med basseng og massevis av boltreplass.
F411
Foran huset sitt var det tidligere skrånende og ulendt terreng. Fjelltomten hadde store felter med jord som krevde en del arbeid å holde i stand, ikke minst med å holde ugresset nede.
F4-12
Den store plassen ble fundamentert og bygget opp med leca og solide impregnerte materialer ble lagt som dragere etter hvordan terrassebordene skulle monteres. IMG_20150630_063410Ettersom terrassebordene ble lagt i ulike vinkler fremstår den store plattingen verken monoton eller overdimensjonert.
Vil du lese mer om bygging av terrasse kan du besøke Norges største hageblogg Moseplassen og se hvordan hun har bygget platting med våre materialer eller du kan laste ned vår guide til bygging av terrasse på nettsiden vår.
Hadde familien lagt alle terrassebordene i samme retning kunne det store arealet fort fått et voldsomt utrykk. Inspirasjonsprisjuryen la spesielt merke til det gode håndtverket og den fine omrammingen av terrassen.
ByggingDe ulike vinklene på terrassebordene er også med på å skjule at bassenget og terrassen ikke ligger i en rett vinkel mot huset.F4-15Det flotte impregnerte utegulvet har nedfelt basseng og god plass til utemøbler og rekreasjon rundt basseng. Et tett rekkverk sørger for at hele området er lunere enn tidligere. IMG_20150720_192925Det er utvilsom en fantastisk uteplass Espen har bygget for seg og familien. Vi regner med at de gleder seg stort til sol, sommer og bading på den flotte terrassen.

Synes du Monica og Rune bør vinne Uteromsprisen?
Fra 5.-12. April kan du stemme på Norges største hageblogg Moseplassen.

Følg oss gjerne på Instagram og Facebook hvis du vil se flere bilder av flotte uterom i TRE!
Og har du bygget noe i tre som kan være til inspirasjon for andre – da håper vi DU søker INSPIRASJONSPRISEN neste år:)

Finalist 9: Transformerte fasaden med spennende trappløsning og effektfulle spiler

$
0
0

TrappArne Hustvedt fra Moss har gitt huset et skikkelig løft med sin flotte nye trapp og terrasse bygget i impregnerte terrassebord og k-virke.
F9-3Med trendy spilerekkverk og levegger kan han og familien nå nyte den fine utsikten på en helt annen måte enn tidligere.
Som du kan se av bildet under var det før kun en liten skyggefull uteplass på siden av huset, og det «manglet» uteplass i front.  F9-4Den eneste solplassen var en liten hellebelagt plass på plenen. For å komme dit måtte man ut og forbi et rekkverk, og ned en smal trapp i en relativt bratt skråning. Altså, ikke spesielt lett å nyte et måltid ute.
F9-5 Arne bygget på den gamle uteplassen når de forlenget den nye terrassen. Det ble laget ramme av impregnert konstruksjonsvirke for beplantning i skråningen, og trappen ble avsluttet med platting med brede innbydende sitteplasser på nedsiden.
F9-6Under terrassen bygget Arne en praktisk bod.
Alt av treverket han har benyttet er impregnert furu som vil gråne vakkert etter en sesong eller to.
F9-1Med ny terrasse og kledning  ble det naturlig nok nye terrassedører.  Arne har bare gode opplevelser med XL-bygg, der han har handlet byggevarene.

Inspirasjonsprisjuryen likte veldig godt linjene som spilene i rekkverket og boden under terrassen lager og synes løsningen Arne og håndtverkerne har laget gir huset en helt ny fasade og uttrykk.

Synes du Arne og familien bør vinne Uteromsprisen?
Fra 5.-12. April kan du stemme på Norges største hageblogg Moseplassen.

Følg oss gjerne på Instagram og Facebook hvis du vil se flere bilder av flotte uterom i TRE!
Og har du bygget noe i tre som kan være til inspirasjon for andre – da håper vi DU søker INSPIRASJONSPRISEN neste år:)

 

 

Stem frem vinner av Uteromsprisen 2015

$
0
0

Finalister Uterom
I år var det et utrolig høyt nivå på prosjektene vi fikk inn som søkere til  Uteromsprisen. I denne kategorien er vi på jakt etter inspirerende bruk av tre i uterommet. Det kan være en terrasse, et overbygg, et anneks eller egentlig det meste som bygges utenfor husdøra.

Fra i dag, tirsdag 05. april til den 12. april kan du stemme frem din favoritt til å vinne Uteromsprisen 2015. Trykk på lenkene for å lese mer om hver finalist.
Avstemmingen foregår på Norges største hageblogg Moseplassen.  Premien er på 50.000 kr og årets kandidater er som følger (i tilfeldig rekkefølge):
……………….
Finalist nr. 1
Christine Holmen
Flerfunksjonelt og tøft uterom med kjøkken og pergolaUtekjøkken……………….
Finalist nr. 2
Charlotte Hegge Wærstad
Idyllisk hagestue bygget i stil med huset
Utestue
……………….
Finalist nr. 3
Monica og Rune Dahle Pedersen
Funksjonell og fin terrasse med overbygg
Overbygg
……………….
Finalist nr. 4
Tina Stuestøl
Skapte hotellfølelsen i egen hage
Terrasse
……………….
Finalist nr. 5
Manuela Hardy
Skjermet hagen med stilren utestue

Utestue
……………….
Finalist nr. 6
Heidi og Njål Vikanes
Unik utestue bygget for ruskete vestlandsvær
Utestue……………….
Finalist nr. 7
Annbjørg Hylland
Flott terrasseløsning med lys og lekker vinterhage
4Nysommerstuebilde1……………….
Finalist nr. 8
Esben Ronander
Løftet uterommet med en gigantisk drømmeterrasse
Terrasse
……………….
Finalist nr. 9
Arne Hustvedt
Transformerte fasaden med spennende trappløsning og effektfulle spiler
Trapp

For Uteromsprisen ser juryen etter spennende uterom i tre, og som tidligere har vi vår publikumsavstemming på norges største hageblogg www.moseplassen.no , når Uteromsprisen skal kåres.
Fagjuryen for Bergene Holm Inspirasjonspris hadde ingen enkel jobb med å velge ut hvilke prosjekter som skulle bli finalister i konkurransen om Uteromsprisen 2015.
Fagjuryen  jobbet seg gjennom alle søknadene og vurderte hvert prosjekt grundig.

Angående avstemningen:
Det er kun lov å gi en stemme pr IP-adresse. Vi går igjennom lister over alle stemmer og om noen har klart å stemme flere ganger blir disse fjernet før endelig opptelling. Hvert medlem av fagjuryen har også fått fordele stemmer til finalistene og disse vil vektes 50/50 med publikumsstemmene. Vinneren vil bli kontaktet så snart vi har sjekket stemmer og summert – resultatet offentliggjøres her på bloggen den 14. april.

Juryen vil benytte anledningen til å takke for alle de flotte bidragene. All arbeidsinnsatsen og den bevisste holdningen til materialvalg og løsninger har i år imponert juryen ekstra mye.

Hvert år har Bergene Holm AS gleden av å dele ut 250.000 kr gjennom Bergene Holm Inspirasjonspris. Har du bygget eller pusset opp med TRE håper vi at du søker Inspirasjonsprisen! Alle som har brukt tre i sine byggeprosjekter til å søke på Uteromsprisen: Vi er på jakt etter spennende uterom i tre som harmonerer med øvrig bebyggelse; terrasse, balkong, lysthus, vinterhage, sjøbod, anneks etc.

Har du pusset opp eller bygget med tre ute? Da håper vi at du søker Inspirasjonsprisen 2016! ( Prosjektet skal være helt ferdig og man kan søke 2 år etter at det er avsluttet)

Finalister Åpen Klasse

$
0
0

Åpen klasseHvert år deler Bergene Holm AS ut Inspirasjonsprisen. Dette er en konkurranse for alle som bygger med tre, og man kan delta i ulike kategorier som Interiør, Uterom, Hytte og Eksteriør.

Søknader der gjenbrukt materiale utgjør hoveddelen av byggeprosjektet, eller man har bygget noe som ikke naturlig hører hjemme i en av de andre kategoriene samles under kategorien Åpen Klasse. Det samme gjelder de søknadene der materialene er kjøpt gjennom kjeder som vi ikke leverer til eller utenfor vårt marked.
I denne kategorien samles også de søknadene som juryen synes er gode, men ikke kommer gjennom nåløyet til å bli finalist i en av de andre kategoriene. Derfor er på mange måter Åpen Klasse den morsomste og ofte mest inspirerende kategorien av alle Inspirasjonsprisene ettersom prosjektene er så ulike.

I år konkurrerer sengegavl, hagestue, brygge, fondvegg, stumtjener, løk-kuppel, bakstekjeller, inngangsparti, terrasseløsning og et ombygd fjøs om premien på 10.000 kr. Fagjuryen, som er satt sammen av fagfolk som på ulike måter representerer byggenæringen har valgt ut følgende finalister (i tilfeldig rekkefølge):

Finalist nr. 1
Anne Holt og Frank J. Bruun
Allrom_1000Paret bosatt på Lillehammer har bygget sitt ferieparadis i Lofoten. Bygningen som befinner seg i Reinefjorden var opprinnelig oppført som en fjøs rett etter 2. verdenskrig. Bygningen er nå blitt omregulert fra fjøs til hytte og filosofien har vært å gjenbruke så mye av de originale materialene som mulig.

Finalist nr. 2
Eva Elisabeth Koht-Norbye
Seng_1000Bygget sengegavl med fin hylleløsning, kreative lamper og oppbevaring bak med skjulte dører.

Finalist nr. 3
Ingrunn Else og Hans Petter Minsaas
Bak_1000Familien fra Verdal bygget hagehus i en spennende sirkulær form. Sammen med en hagedesigner kom ideen om steinlagte sirkler som ble utgangspunktet for hagehusets form.

Finalist nr. 4
Inger Line Thorset
Tak_1000Bakstekjelleren på Solbakken på Selåsvatn er bygget om fra to boder og er splitter ny – selv om den ser ut til å ha vært der i generasjoner.  Gjenstander fra tidligere generasjoner og tradisjoner blir tatt med videre i dette lune rommet med det flotte taket.

Finalist nr. 5
Marianne Lund
BordEktemannen til Marianne fra Åndalsnes har bygget terrasse med paviljong, moderne levegger og flotte møbler – med kun pizzabrett fra sløydtimen som tidligere erfaring!

Finalist nr. 6
Silje Liaker Holm
BeisFornyet stuen med sortbeiset og trendy panelvegg. Den gamle strietapeten er historie og treverket bidrar til å gjøre rommet lunere og gir særpreg.

Finalist nr. 7
Åge Bratshaug
Kai ved flo sjø_1000Stormen «Nina» skylte i land den første bryggen Åge bygget og dermed bygget han en flerbrukskai som kan benyttes både til fortøying av båter, som solingsdekk og sosial samværsplass.

Finalist nr. 8
Trude Løseth
Ferdig_1000
Familien bosatt på Fetsund trengte en plass å henge opp jakker i gangen, men ønsket ikke en vanlig knaggrekke. Den kreative og kunstneriske stumtjeneren har fått navnet «Telegraf» og er inspirert av det rike fuglelivet i området.

Finalist nr. 9
Hans Petter Stensby og Sadije Sylejmani
Bygg_1000Paret fra Hamar følte det manglet noe i det arkitektoniske uttrykket på det flotte sveitserhuset de bor i. I tillegg fikk de vær og vind rett inn i gangen når de åpnet døren, og bygget egenhendig et nytt, flott inngangsparti.

Finalist nr. 10
Torjus Døsen
Alibaba_1000
Torjus har alltid vært fascinert av takkuppelen på sommerhuset til Ole Bull. Kona til Torjus syntes kuppelen ble litt voldsom å ha på taket – og det kreative «Kreml meets Aladdin bygget» (som inspirasjonsprisjuryen kalte byggverket) ble donerte til en nyetablert lekeplass som manglet lekeapparater.

I slutten av April skal juryen velge 3-5 superfinalister som dere kan lese mer om her på bloggen, før den endelige vinneren blir kåret tidlig i mai. I løpet av året skal dere selvfølgelig få innlegg om alle disse spennende finalistene da vi ukentlig legger ut nye innlegg på bloggen.

Har du også bygget noe fint, kreativt eller inspirerende av tre? Søk Inspirasjonsprisen! Du finner søknadsskjema på våre nettsider. Fristen er 1. desember – hver år!


Vinner av Uteromsprisen

$
0
0

F8-2Det var en svært variert og spennende samling av uteromsprisfinalister som i år konkurrerte om Uteromsprisen. De 9 prosjektene var alle svært godt og solid gjennomført, og alle hadde sin spesielle «signatur» og uttrykk.
Hele avstemmingsuken har det vært svært jevnt i toppen, og det endte med at vi måtte ta desimalene i bruk for å kåre vinneren.
Vinneren fikk 27, 5% av alle stemmene og det var en svært glad og overrasket Tina Stuestøl som i går mottok telefon fra vår juryleder.
UteromDet totalrenoverte uterommet i deres hage i Oslo har med hjelp av impregnerte standardmaterialer fått et moderne og urbant utrykk, som juryen er sikker på at er til inspirasjon for mange som overtar hus bygget fra 50 – 80-tallet.
TerrasseSpilerekkverk, takoverbygg og terrasse i ulike nivåer og former gjør uterommet til årets vinner mangfoldig og spennende.

Den sjarmerende og forseggjorte hagestuen til familien Wærstad i Skien fikk så vidt flest publikumsstemmer (hele 304 unike stemmer). UtestueDe endte kun noen desimaler bak vinneren da juryens stemmer ble lagt til og endte med 27, 1 % stemmer av totalen.

På 3. plass kom familien Holmen som med sin flotte pergola og terrasse med utekjøkken fikk 19,3% av stemmene.Utekjøkken
Fagjuryens samlede stemmer hadde de samme prosjektene som topp 3, og med utestuen til Njål Vikanes som nr. 4. Han endte til slutt opp med 13,2 % av stemmene når fagjuryens stemmer ble lagt til.
Uterommet og den delikate hagestuen til Manuela Hardy endte på en respektabel 5. plass.

Juryen vil benytte anledningen til å takke for alle de flotte bidragene! All arbeidsinnsatsen og den bevisste holdningen til materialvalg og løsninger imponerte juryen ekstra mye.

I år, som tidligere valgte vi å gjennomføre avstemming av Uteromsprisen på Norges største hageblogg Moseplassen. Over 1000 publikumsstemmer har blitt talt opp og medlemmene i juryen har individuelt fordelt 100 stemmer hver til de prosjektene de mener tilfredsstiller kriteriene best – altså inspirasjonsfaktor. (Juryformann, Tone Bente har ikke avgitt stemmer , noe hun heller ikke gjorde da Hytteprisen og Interiørprisen ble kåret tidligere i år.)

Vi gratulerer Tina Stuestøl og familien som vinner av 50.000 kroner og UTEROMSPRISEN 2015!
Vi i Bergene Holm AS gleder oss veldig til å overrekke premiesjekk og plankett, og lover selvfølgelig å dele det med dere her på bloggen. Vi håper at vi også kan få med oss representanter fra Byggmakker Brobekk og Maxbo Ole Deviks vei, der paret har kjøpt byggevarene. De bør få se hvor fint uterommet er blitt!
Lounge_1000
Vil du se flere bilder og lese mer om vinneren kan du klikke her.

Neste uke er kåring av Åpen Klasse og vi skal vise dere årets Eksteriørprisfinalister.

Bygde om gammelt fjøs til hytte nesten utelukkende med gjenbrukte materialer

$
0
0

M Pederfjøsen etter renovering_1000Anne Holt og Frank J. Bruun bor på Lillehammer, og har bygget seg en ganske så unik og uvanlig feriebolig i Lofoten. Inspirasjonsprisjuryen mente dette var en soleklar superfinalist til kategorien Åpen Klasse. Søknader der gjenbrukt materiale utgjør hoveddelen av byggeprosjektet samles under Åpen klasse.
Det kan være alt fra møbler, trebåter og brygger til kompostbinger, utedoer og plantekasser. Og nå også ombygde fjøs.

Utsikt Fra Vindstad

Bygningen ligger idyllisk til i Reinefjorden i Lofoten og ble, rett etter 2. verdenskrig, oppført som et fjøs.

Bygningen er blitt omregulert fra fjøs til hytte og filosofien har vært å gjenbruke så mye av de originale materialene som mulig.
Allrom_1000Vindeltrapp, to bord og kjøkkenbenk er laget av materialer fra en tysk flåte fra 2. verdenskrig. Under tilvirking av ett av trappetrinnene ble det avdekket en granatsplint!
Det er også synlige spor etter et prosjektil i reisverket.
BadGammel bølgeblikk er brukt innvendig i gang og bad.
Gjenbruk av kaffesekker som tapet_1000Brukte kaffesekker i jute er brukt som tapet.
Paret har forsøkt å holde det hele i en rustikk stil. Inspirasjonsprisjuryen kommenterte begeistret at mange av løsningene er både estetiske og kreative, og kanskje spesielt trappen.
De kalkede fjøsveggene er beholdt slik de var. Utvendig panel har blitt brukt til innvendig panel og til materialer i innvendige dører.
Hele 11 dører i bygget er alle unike og laget av gjenbrukte materialer.
F Fra galleriet mot soverommene_1000De materialene som de har måttet kjøpe nytt, som blant annet kryssfineren de har i vegger og tak i andre etasje, har de kjøpt på XL Bygg Leknes.
P Ferdig strippet_1000Det har uten tvil vært lagt ned et enormt stort arbeid i restaureringen. Konstruksjonsmaterialene stammer faktisk fra en tysk flåte.
Bildet under viser fjøset da paret tok over bygget. Bygningen hadde blitt brukt som lager etter at gårdsdriften opphørte på 70-tallet. Frem til ombyggingen startet, sommeren 2014, hadde bygningen vært gjenstand for minimalt vedlikehold.  Før renoveringAnne  og Frank har gjenbrukt materialer på en måte som gjør at de har tatt vare på historien til bygget og gitt det en unik atmosfære. Samtidig som det hele har blitt tilpasset en ny tid og ny bruk. Dette prosjektet beviser at det er mulig å skape nytt liv i en gammel fjøsL Hoveddører_1000Fagjuryen har plukket ut 4 superfinalister i denne klassen og resten av finalistene vil du kunne lese om her på bloggen i dagene som kommer. Hvem som vinner Åpen Klasse, plankett og 10.000 kroner offentliggjøres fredag 23. april her på bloggen.

Eksotisk og lekent byggeprosjekt i Bergen

$
0
0

LøkkuppelNeste superfinalist i kategorien Åpen Klasse er et av de mest kreative trebyggeriene Inspirasjonsprisjuryen noen gang har sett!
I fjor ble Torjus Døsen fra Hagavik syd for Bergen semifinalist til Barnas Trepris og i år er han en av fire superfinalister som kjemper om 10.000 kroner i Åpen Klasse med sitt spesielle og eksotiske trehus.  Gul kuppelTorjus har alltid vært fasinert av takkuppelen på sommerhuset til Ole Bull, som ligger i Os kommune. Han tenkte at et slikt skulle han også fått til å bygge , så da var det bare til å sette igang…
Planen var å sette den på taket av huset deres, men kona til Torjus synes (natulig nok) at det ble litt voldsomt.
Hjelp_1000Barna i huset ser ut til å synes at det virket som en god ide å bygge en ekstremt avansert takkonstruksjon bare for gøy og hjalp villig til.Bygge_800Byggevarene er 90% gjenbruk og de resterende materialene er kjøpt på Monter på Os.
Kuppel
Mye slissing og tilpassing måtte til for å få alle vinkler til å passe i hverandre i dette prosjektet. Torjus skriver at han håper at noen vil se at her er det en som har brukt laaaaang tid. Vi kan bekrefte at både juryen og flere byggkyndige i Bergene Holm AS lot seg imponere av dette arbeidet.
Bygging_1000Da løkkuppelen begynte å ta form lagde Torjus reisverket til selve huset i kryssfiner. Prosjektet viste seg å være langt mere tidkrevende enn han hadde forventet.
Ferdig_1000Både tak og vegger er kledd med kledningsbord og malt i glade farger. Vinduene er laget av gamle vaskemaskindører, og plassert i ulik høyde slik at både små og store lett skal kunne titte ut. Stort sett alt av materialer som er benytte er gjenbrukt treverk som har vært skjevt og bearbeidet på en eller annen måte.

Front_1000Da det fantasifulle byggverket ikke fikk lov til å bli værende donerte han det bort til en nyetablert lekeplass som manglet lekeapparater.

Torjus er veldig fornøyd med å ha gjennomført dette prosjektet og at byggverket nå står på en lekeplass og vekker fantasien og nysgjerrigheten til alle barna og de voksene som måtte passere. Ingen tvil om at mange lurer på hva i alle dager det er som har «landet» på lekeplassen.

Har du bygget noe som kan være til inspirasjon for andre?
Da håper vi at du søker Inspirasjonsprisen. Søknadsfristen er 1. desember hvert år.

Bygde ny bakerkjeller i gammel stil og med gjenstander fra tidligere generasjoner

$
0
0

Tak_1000Inger Line Thorset brenner for gjenbruk, og gamle spikre og sår i treverket minner henne om at stokkene, som nå skaper det vakre taket i hennes bakerkjeller, også har stått i ett annet hus og hatt betydning for andre mennesker.  Sammen med takfargen, ildstedene, den særegne, gamle benken og utsikten gjennom det nye vinduet har Inger Line skapt et rom der norske baker – og mattradisjoner kan få leve videre. Hele prosessen er gjort med en slik omtanke og grundighet som gjorde at dette prosjektet naturligvis ble valgt ut som en av de fire superfinalistene i Åpen Klasse.

Inger Line Thorset  kjøpte tunet Solbakken i august 2014. Det er noe usikkert når huset ble bygget, men det antas være en gang mellom 1875 og 1900. Rett før 1940 ble dette lille tømmerhuset flyttet fra sitt opprinnelige byggested til dagens tomt. Dette for å gi plass til togbanen – altså Sørlandsbanen.

Huset ble bygget på (antageligvis på 1980 tallet), og det var nok da at rommet, som nå er bakerkjelleren, ble oppført.
Før_1000Rommet bar preg av å ha vært et oppsamlingssted for den hageglade huseieren som bodde her på 90- tallet. Rommet var delt inn i to rom. Det var fuktig og det luktet stramt.
Like etter overtakelse startet Inger Line oppussingen, eller kanskje rettere sagt, rehabiliteringen. Alt av trevirke i tak og på vegger ble fjernet, skillevegger hugget vekk og vinduet erstattet med ett nytt, stort ett. For å være helt sikker på at det ikke var mugg og sopp i rommet, ble Antisimec kontaktet. Heldigvis var alt i orden og  arbeidet med å skape den tradisjonstro bakerkjelleren kunne begynne!

Bygge ovn_1000Leca murene ble pusset i en grov struktur,og det ble satt opp hyller i leca på den ene veggen.
Veggene ble malt med fuktsperre og hvit maling. For å skape den gode, gammeldagse stemningen i rommet fikk Inger Line tak i noen gamle, brukte stokker.
TakTakstokkene og bjelken over peisen ble kjøpt av en privatperson i Froland som videresolgte gamle bygningsdeler. Disse ble vasket i klorvann før de ble satt inn med Linolje. Det gamle trevirket fikk tilbake sin flotte, levende patina!
I taket ble det satt opp ubehandlet panel. For å bryte den kvadratiske følelsen i rommet, laget de en skråvegg i den ene enden og lot stokkene flukte inn i denne.
Tak med peis_1000Inger Line synes taket er det viktigste i ett rom, og for å skape følelsen av å være i ett gammelt, velbrukt rom, valgte hun å vokse takpanelet med Liberon Gotisk Patina.
Det var litt av en jobb som måtte gjøres i flere vendinger.
Spotter ble også satt opp – ikke i mønster, men «hulter til bulter» for nettopp å skape liv i rommet. Elektrikeren synes dette var rart, men Inspirasjonsprisjuryen er helt enig i valget til Inger Line.

Vifte og  ny lufteluke kom på plass. Det neste var så å få satt opp bakerovn og peis. Etter mye planlegging, ble deler av betongen i rommet fjernet.
Ett møysommelig murarbeide ble utført på gammelt vis – med leire som materiale. En gammel byggetradisjon fikk igjen se dagens lys!
Dette er en gammel kunst, som få i landet behersker og bruker . Til gjengjeld vil byggverket kunne stå i både 200 og 300 år.
Ovn_1000Etter mange trillebår lass med sand og leire og mursteiner ble endelig ovnen ferdig og 12 brød ble umiddelbart bakt med heldig resultat. Peisen ble ført opp med samme materiale. For å gjøre ildstedene mer autentiske og «levende» behandlet hun de med farget kalk. Etter 12 strøk (!!!) er hun fornøyd med resultatet.
Hun brukte dessuten to forskjellige fargenyanser for å skape riktig dybdeinntrykk. Gulvet ble malt  i en nøytral gråfarge.
Kopp_1000Inger Line drømte også om en åpen grue med trestokk som hylle – lik de gamle peisene som stod på gårdene i gamledager. Koppene som henger over peisen er arvegods fra besteforeldrene. Koppene på hyllene er nok ennå eldre. Ellers er rommet innredet med ting som har vært i bruk på setra, av både Inger Line og hennes forfedre. Her er det mye affeksjonsverdier i form av gjenstander og tradisjoner.

Rommet skulle jo være et sted for sosial hygge i tillegg til å være ett arbeidsrom og Inger Line fikk murt opp kanter i det ene hjørnet og disse ble fundament til sittebenker.
BenkFra hjemstedet i Hallingdal fikk hun transportert to gamle dører som ikke lenger var i bruk på gården. Dørene antas å være godt over 100 år og sto i det huset som engang var banken for Hemsedal og Gol. Dørene ble delt opp i to, og fikk ny tjeneste som sittebenk og ryggstøtte.
Rommet er nå møblert med gamle, brukte gjenstander kjøpt på auksjoner og arvegods fra mine kjære forfedre på gården Inger Line vokste opp.
Spiseplass_1000Inger Line gav i sin tid fra seg odelen på gården , men har gjenskapt ett vakkert minne om stedet og sine besteforeldre og forfedre som gav henne baksteerfaringene i barndommen. En bakerkjeller med mye sjel og minner!

Søknader der gjenbrukt tremateriale utgjør hoveddelen av byggeprosjektet samles under Åpen klasse. Har du tatt vare på og benyttet tre på en inspirerende måte håper vi at du søker Inspirasjonsprisen!

Vil du se bilder av vakre interiør, bygninger og uterom i TRE kan du følge oss på @bergeneholm på Instagram!

Sommerdrøm i organiske former

$
0
0

Bak_1000Ingrunn Else og Hans Petter Minsaas har bygget et orginalt og flott hagehus i tre i Verdal.
Utgangspunktet var en 100 år gammel eplehage som de ønsket å tilpasse til familiens behov. Ett av ønskene var et hagehus som skulle fungere til eget bruk, og til større sosiale samlinger. Idyll_1000Familien Minsaas engasjerte en hagedesigner, og ideen om steinlagte sirkler ble utgangspunktet for hagehusets form. Gutta_1000Bygget ble planlagt over en kaffekopp, materialene ble kjøpt inn, og far og sønner reiste bygget i løpet av et par sommeruker. Det er mer krevende å bygge i organiske former, men treverk er ganske så formbart og med hjelp av tvinger og støtter fikk karene i huset buen på plass.

Ingunn og Hans Petter ønsket et lunt og naturlig preg på hagehuset, og valgte derfor å behandle treverket med jernvitrol. Detaljer_1000Rundt hele bygget har de plantet slyngplanter, og målet er at hagehuset om noen år delvis dekkes av vakre, duftende vekster.
Et frittstående ildsted skal etterhvert bygges i sirkelen, også ildstedet skal være sirkelformet. Til sommeren planlegger de også å bygge en hagedam helt inn til sirkelen.Front_1000Det gjennomførte bygget er åpent og tilgjengelig til resten av hagen, samtidig som at man sitter lunt og skjermet mot vær og vind. Hvem ville ikke likt å tilbringe en sommerkveld her! Inspirasjonsprisjuryen var i alle fall enstemmige i at treverket og den sirkulære formen skaper en særdeles lun og trivelig ramme.Kveld_1000Barnebarna koser seg gjerne i dukkehuset, mens voksne tar en kopp kaffe eller nyter kveldstimene i det idylliske hagehuset.Retro_1000Materialene til hagestuen er handlet hos Coop som er en av de få byggevarekjedene som vi ikke leverer til – derfor er dette flotte prosjektet i Åpen Klasse og ikke blant kandidatene som kjempet om Uteromsprisen. I Åpen klasse er kriteriene, nettopp åpne, og ofte er det mye gjenbrukt treverk eller prosjekter som, likt denne hagestuen, faller utenfor kriteriene med hensyn til hvor materialene er handlet. Du kan lese alle kriteriene her.

Dette var den siste superfinalisten i Åpen Klasse. På fredag offentligggjør vi hvem som vinner 10.000 kroner, heder og ære:)

Vinner av Åpen Klasse 2015

$
0
0

Alibaba_1000 smal Årets vinner av  Åpen Klasse er et av de mest kreative trebyggeriene Inspirasjonsprisjuryen noen gang har sett!
Det var en glad og overrasket Torjus Døsen som i dag fikk telefon fra juryleder om at han hadde vunnet 10.000 kroner i Åpen Klasse med sitt spesielle og eksotiske trehus.

Torjus var så imponert over de andre finalistene at han ikke trodde på seier. Likevel hadde han sagt til datteren at skulle det bli de som vant, så skulle premiepengene finansiere neste byggeprosjekt, og de skulle søke Inspirasjonsprisen igjen!Hjelp_1000Ettersom det spesielle og fantasifulle byggverket ikke fikk «lov» av kona til Torjus til å bli plassert på taket av huset donerte han det bort til en nyetablert lekeplass som manglet lekeapparater, og vi håper naturligvis at vi får anledning til å besøke lekeplassen senere i sommer.Løft_1000 Dette byggverket er definitivt ikke et prosjekt for nybegynnere. Vi synes vi må fortelle at Torjus mange ganger plundret med den krevende løkkuppelen, men hentet ekstra pågangsmot i at han skulle vise naboen (som visstnok har bygget et åttekantet hagehus) hvem som var «kongen av konstruksjon» i nabolaget. Her kan du se flere bilder og lese mer om prosjektet.Bygging_1000Vi takker alle søkere og finalister til Åpen Klasse. I denne inspirasjonspriskategorien bygges det så mye kreativt og spennende i tre, og ofte gis nytt liv til treverk ved å gjenbruke. I fjor ble Torjus Døsen fra Hagavik syd for Bergen semifinalist til Barnas Trepris og i år vant han Åpen Klasse. Det viser at det er fult mulig å søke flere år på rad og i flere klasser.

Har du bygget noe som kan være til inspirasjon for andre?
Da håper vi at du søker Inspirasjonsprisen. Søknadsfristen er 1. desember hvert år.

Finalister til Barnas Trepris 2015

$
0
0

Barnas Trepris

I kategorien Barnas Trepris er vi på jakt etter kreative byggeprosjekter bygget av, med eller for barn.
Tre skal naturligvis utgjøre hovedelementet i det som bygges. Premien er på 10.000 kr og deles ut av «sjefen over alle sjefer» Asgeir Borgemoen.
Fagjuryen i Bergene Holm Inspirasjonspris har  i år valgt ut tre helt ulike og unike lekestuer, to kreative seng- og barneromsløsniger, en lekeskute og en olabil i konkurransen om Barnas Trepris 2015.

Fagjuryen har etter grundig gjennomgang av søknader og bildemateriell plukket ut følgende 7 finalister (i tilfeldig rekkefølge) som de mener har høy inspirasjonsfaktor:

………………..
Finalist nr 1) Herman Kristian Mørk
Solid og flott lekestue i sveitserstil. Lekehuset er bygget med samme kledning og detaljering som hovedhuset. Det er fullisolert og bygget etter alle kunstens regler.

Hele_1000

………………..
Finalist nr 2) Janne-Marit Syrstad
Lekent og stilsikkert designet mulitifunksjonsmøbel med soveplasser, hems og hule. Med det velklingende navnet Williamsborg hersker det ingen tvil om hvem som regjerer her. Den lille herskeren har også vært med på å designe løsningen.
Hule_1000

………………..
Finalist nr. 3) Camilla Øvrebø

Har man tre små pirater i hus, stor eiendom og nok pågangsmot så kan hagen bli til et eldorado for lek og moro. Mor og de eldste guttene har sammen bygget en solid båt laget av impregnerte terrassebord og plassert den i en dam i hagen.
Pirat_1000………………..
Finalist nr. 4) Manuela Hardy
En skulpturell og moderne tilnærming til lekestue. Manuela har bygget en annerledes lekestue med spennende vinkler, linjer og vindusflater.
Fotball

………………..
Finalist nr. 5) Kristian Haaland

Et tomt kjellerrom er forvandlet til et kreativt lekerom med innholdsrikt slott og smart legobord. Kristian har til og med bygget et «fengsel» under sengen.
Slott_1000………………..
Finalist nr. 6) Robert Brenner Martins
Tøff olabil bygget av tre tøffe gutter fra Tønsberg.
Gutta………………..
Finalist nr. 7) Rune H. Bakke
Fargerik og flott lekestue med fine detaljer og moderne linjer. Lekestuen står perfekt i stil med de andre husene på eiendommen hvor fargene oransje, grått/sort og rødt også går igjen.
Sittegruppe_1000

Hva synes du om årets finalister?

Nivået på søknadene som kom inn til Barnas Trepris i fjor var veldig høyt, og det er ikke lett å være jury når spennvidden både er stor i omfang på prosjektene og i hvem som gjennomfører det.
Endelig vinner vil bli kåret av juryen fredag 29. april. Innen den tid skal vi få lagt ut innlegg om de tre prosjektene juryen likte aller best, så allerede i morgen vil du kunne lese mer om den første superfinalisten til å kunne vinne Barnas Trepris 2015.


Bygde en drømmehage for små pirater

$
0
0

Idyll_1000Hos familien Øvrebø i Skei i Jølster har de bygget hagen om til en fantastisk lekeplass for barna og vennene deres. Camilla Øvrebø og familien er en av 3 superfinalister som inspirasjonsprisjuryen har valg ut i kategorien Barnas Trepris.

Den store, flate hagen var i utgangspunktet ganske kjedelig, og familien ønsket seg flere soner med ulike aktiviteter. Barn elsker vann, så det ville de absolutt ha. Med to små sjørøvere i hus, og en til underveis, sto et piratskip høyt på ønskelista.Reisverk_1000Så mens yngstemann var i magen satte mor, Camilla og de to eldste i gang med å snekre en solid båt i impregnerte terrassebord og impregnert konstruksjonsvirke. Bygging_1000Front_1000Skuta ble bygd på «land», og senere «sjøsatt» med traktor.  Løft_1000Båten står halvveis på land, og halvveis på noen steiner uti den 10 cm dype dammen.
Dam_1000Dammen er trekt med damduk, og sand og stein er lagt over slik at det er fint å vasse der i sommerhalvåret. Siden båten har gulv i to nivåer er det naturligvis spennende å klatre oppi og leke (selv for katten).Katt_1000 Skuta har ror og mast med sjørøverflagg som kan heises opp og ned. Gitteret foran vinduene i byssa har de laget av armeringsmatter.
En skipsklokke i blankpolert rustfritt stål, som far i huset har sveiset sammen gamle rørdeler, er også kommet på plass. Og om ikke det skulle være nok, så har de montert lys og røykmaskin i vannet for å skape ekstra spennende stemning. Ender og småfisk har også fått bo i dammen på sommeren.

Det hele har blitt så bra at både barnehager, skoleklasser og SFO har vært på besøk. Den fantastiske hagen har fått oppmerksomhet både både fra forbipasserende og lokalavis. Bygging_1000Camilla Øvrebø har handlet materialene på XL Farsund bygg. Hun skryter av super hjelp og god service fra kunnskapsrike medarbeiderer.

I tillegg til at barna har hatt mange timer med lek liker Camilla at skuta sklir fint inn i hagemiljøet. Pirat_1000Med blomster, busker og lys er båten blitt mye mer en bare er et lekeapparat.

Inspirasjonsprisjuryen var svært imponerte over den innholdsrike hagen til familien i Jølster. Det er ingen tvil om at familien har bygget både for og med barna, og skapt en av de mest innholdsrike hagene vi har sett.

Olabil i superfinalen

$
0
0

GuttaRobert Brenner Marthins leste om Barnas Trepris i et Maxbo-magasin og bestemte seg for å søke Barnas Trepris med sin tøffe olabil.
I kategorien Barnas Trepris er det alltid stor spennvidde blant søkerne og dette forsøker Inspirasjonsprisjuryen også å tenke på når de velger ut finalister og hvem som skal havne blant topp 3.
Snekre
I år var det et prosjekt som skilte seg ut i at det kun var laget av barn, og selv om det ikke er et kriterié for å delta i Barnas Trepris ble juryen så sjarmert av de 3 guttene fra Tønsberg at de ønsket at olabilen skulle være en av superfinalistene. I dag er det ofte aktiviteter foran skjermen som vinner kampen om fritiden til mange barn, og vi blir selvfølgelig veldig glade når vi får inn søknader der barn har bygget noe helt selv. FrontGuttene har benyttet gjenbrukte materialer, og juryen hadde sansen for at de har bygget på en støtfanger i frontVil du bygge en olabil?

På nettsiden www.olabil.no kan du finne byggeguider til hvordan du kan bygge et eget kjøretøy i tre.
Visste du at det hvert år arrangeres olabilløp, flere steder i landet, og vi håper naturligvis at mange bygger sine biler i tre og søker Barnas Trepris!

Her kan du se de andre finalistene til Barnas Trepris. I morgen forteller vi dere om det er piratskuten i Jølster, den arkitekttegnede lekestuen eller olabilen som vinner 10.000 kroner og Barnas Trepris 2015.

Skulpturell og arkitekttegnet lekestue

$
0
0

FotballManuela Hardy fra Sandnes var en av finalistene til Uteromsprisen og jammen er hun ikke valgt ut som superfinalist til Barnas Trepris også. Manuela ønsket seg en lekestue da hun vokste opp og bestemte seg for at hennes barn skulle få et lite hus, som kun var for dem, og bygget i deres dimensjon.
LinjerDet har ikke blitt en hvilken som helst lekehytte! Der det før var et bed med en stor stein er det nå bygget et av de flotteste og mest spesielle lekehusene inspirasjonsprisjuryen har sett.

Lekehuset er bygget på en stor stein. Mannen i huset ønsket å sprenge steinen for å ha mindre motstand under gressklippingen. Men slik ble det altså ikke. Hytten er punktfestet ved at det både er borret i stein og ytterligere festet med betongsøyler i bedet. Den står stødig med 2 punkter på steinen og 2 punkter i bedet.
NyLekestuen er bygd i konstruksjonsvirke, kryssfinerplater, osb plater og takpapp. På to av de utvendige veggene og på taket er det montert lekter som gir et spennende utseende. Under spilene er det montert takpapp. For å unngå punktering av takpappen er spilene ikke skrudd direkte inn i takoverflaten fra toppen. Vindusflatene er av plexiglass som er limt på fra innsiden.Dør ph12aTrehytta er behandlet med jernvitrol og den har fått en behagelig og fin gråfarge, akkurat slik arkitektmamma Hardy ønsket.GrafiskDen uvanlige formen og måten de ulike byggeplatene er satt sammen skaper et tøft grafisk uttrykk i interiøret. Også her kommer trestrukturen fint frem i de ulike bygningsplatene og linjene som lages av konstruksjonsvirket rammer inn de ulike flatene effektfullt. Benken er laget av to solide bord 36×123 som er lagt sammen på noen lave klosser.InneSelv om det er en liten lekehytte på kun 3 kvm grunnflate er det plass til kjøkken og sittegruppe. Den lille sjarmøren på bildet er storfornøyd med hytta og disker stadig opp med «nye retter» fra kjøkkenbenken.SjarmørInspirasjonsprisjuryen var veldig begeistret for formspråket til denne lekestuen. Spesielt hvordan trapp og hytte fungerer sammen og at byggverket er spennende å se på fra alle vinkler.

Vil du se enda flere bilder av lekehytta og andre prosjekter Manuela jobber med anbefaler vi at du besøker bloggen hennes: mrs-hardy.com

Har du bygget noe i TRE som kan være til inspirasjon for andre? Da håper vi at du søker Inspirasjonsprisen. Det er 6 kategorier og tilsammen deler vi ut 250.000 kroner – hver år! I kategorien Barnas Trepris er premien 10.000 kroner og en flott plankett. I tillegg tar vi med oss beskytter av Barnas Trepris; Asgeir Borgemoen når prisen deles ut.

 

Vinner Barnas Trepris 2015

$
0
0

Katt_1000Det mest spennende med Inspirasjonprisen er den store spennvidden i prosjektene vi får inn. Ofte er det i kategorien Barnas Trepris vi ser mest byggeglede og kreativitet. I år var det i Barnas Trepris det var størst uenighet i fagjuryen og hele 4 ulike prosjekter ble av mist ett jurymedlem foreslått som vinner. Etter lange diskusjoner ble fagjuryen enige om at det var sjørøverskuta i Jølster som i år skulle få smykke seg med tittelen VINNER AV BARNAS TREPRIS 2015.

Pirat_1000Inspirasjonsprisjuryen gratulerer Camilla Øvrebø og familien som årets vinner!
Juryen var aldri i tvil om at dette prosjektet var en verdig vinner og hadde høy inspirasjonsfaktor. Tvilen gikk mest ut på om dette prosjektet hevet listen for Barnas Trepris til et urealistisk nivå. Idyll_1000I tillegg til skuta er det nemlig både mummihus og klatrestativer i denne hagen, men det er skuta, bygget i vanlig impregnerte terrassebord, som har blitt vurdert og vil du lese mer om hvordan skuta ble bygget kan du ta en titt på et tidligere innlegg.

På 2.plass rangerte juryen den spennende lekestuen til Manuela Hardy.Fotball Her kan du lese mer om den arkitekttegnede lekehytta.
GuttaRobert Brenner Marthin sin tøffe olabil endte på 3. plass.

Juryen likte svært godt Janne-Marit Syrstad sin smarte barneromsløsning. Og Hederlig omtale gis til den kreative sengen Williamsborg. Sobbelstige_1000Lekestuene til Hermann Kristan Mørk og Rune H. Bakke fikk mye ros for at de sto i stil med husene på eiendommene og begge viser solid og god bruk av tre. Det flotte slottet til Kristian Haaland ville nok vært mange barns drøm og Asgeir syntes det var trist at han ikke kunne reise dit å prøve sklia og se om han fikk plass i «fengselet»:)

I kategorien Barnas Trepris er vi på jakt etter kreative byggeprosjekter bygget av, med eller for barn, og tre skal utgjøre hovedelementet i det som bygges. Premien er på 10.000 kr og denne deles ut av sjølveste Asgeir Borgemoen, som sitter i juryen.

Følg oss gjerne på Facebook og Instagram for daglige oppdateringer.

Finalister Eksteriørprisen 2015

$
0
0

Det er alltid krevende for juryen å velge finalister til Eksteriørprisen. Hvert år får vi inn mange solide søkere, særlig blant Sveitserhustilhengerne, men også mer moderne hustyper er godt representert. Det er tydelig at det legges ned et betydelig arbeid både i byggeprosjekter og søknader.

I alle kategorier sorterer juryen prosjektene i delkategorier når finalistene skal velges ut. I eksteriørkategorien blir prosjektene for eksempel delt i nybygg, restaurering/oppussing og tilbygg. Finalistene er ekstra nøye vurdert av juryen, som har solid kompetanse både innen arkitektur og byggfag. Følgende prosjekter er i år valgt ut som finalister og de prosjektene som gir mest inspirasjon til andre som skal bygge.

Finalist nr. 1) Kristin T. Wæringsaasen og Morten Svelle
En ombygging gjort på 60-tallet hadde skjult den vakre sveitservillaen på Filtvedt bak eternittplater og husmorvinduer. Etter en stor renoveringsjobb er nå hele fasaden tilbakeført til den opprinnelige stilen.
Fasade_1000

Finalist nr. 2) Birgitte Erica Ruud med familie
Tøff og kubisk enebolig med beiset (dobbelfals tett) kledning i fargen Skigardsgrå. Det moderne utrykket er gjennomført hele veien.
Hjørne_1000

Finalist nr. 3) Sondre Melås med familie
Solid konstuksjon og håndverk, og en god balanse mellom funksjonalitet og estetikk.
Ferdig_1000

Finalist nr. 4) Camilla og Kjetil Wiig
Takløft, fasadeendring, påbygg og totalrenovering av «Strandmoen». Her kan du se bilder fra interiøret.
Hus_1000

Finalist nr. 5) Mirjam Igland og Kjell Magne Halvorsen
Funkjonell og flott enebolig i Grimstad bygget med stor egeninnsats. Du kan se bilder fra interiøret her.
Hus_1000

Finalist nr. 6) Janne-Marit Syrstad med familie
Totalrenovert 70-talls hus med påbygg i begge ender av huset. Fasadeendringen har gitt lys og luft og ett moderne uttrykk.
Frautsidenavdetnyepbygget_1000

Finalist nr. 7) Arne Hustvedt
Et realt fasadeløft med ny rektangulær kledning og terrasse med spiler. Se flere bilder av prosjektet her.
Fasade_1000

Neste uke skal juryen enes om hvem som vinner førsteplassen og 50.000 kroner.
Juryens totalopplevelse av prosjektet, søknadens innhold og bilder og selvsagt sluttresultat vil bli avgjørende. Vi vil, som vanlig, gi dere innlegg om de som ender på topp 3 før vi offentliggjør vinneren i slutten av mai.

Vi du se bilder av om med TRE som bygningsmateriale? Følg oss på Facebook og Instagram :)

Viewing all 490 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>